Maripuu ütles, et ilmale tulnud vasikas on piimalehma ja simmentali tõugu lihaveise ristand, kirjutab Saarte Hääl. Ehkki mõned on avaldanud arvamust, et nii pikk tähtajast üleminek poegimisel pole võimalik, kinnitas Mati Maripuu, et poegimine leidis aset ja ime on sündinud. Tõsi, loom tuli ilmale, jalad ees, ning tema väljatõmbamiseks kasutati spetsiaalset vintsi.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu tõuraamatu- ja aretusosakonna juhataja Tõnu Põlluäär leiab aga, et Mati Maripuu arvepidamises on midagi andmetega valesti. “See ei ole normaalne, et tähtaeg oli 15. juuli, lehm poegis aga 4. septembril, vasikas on elus ja lõugab laudas,” lausus Põlluäär. “Mul ei ole isegi sõnu selle asja kohta, see ei ole tegelikult võimalik,” lisas spetsialist.

Reeglina on vasika ilmaletuleku puhul normaalne tähtaeg 9 kuud ja 10 päeva.

Eesti maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent Kalle Kask ütles, et ta ei ole konkreetse juhtumiga kursis, kuid ligemale kahe kuu pikkune üleminek pole kindlasti normaalne. Kolm nädalat või kuu aega, seda veel, aga seitse nädalat on juba liig.