Kodulehel www.virtualgarden.ee saab 30 m² suurusele aiamaale istutada 12 erinevat aedvilja. Isikupära lisavad aiale valikus olevad erinevad kujunduselemendid. Peale virtuaalse aiamaa kinnitamist istutavad Virtual Gardeni nobenäpud aedviljad päris peenardele ja annavad kliendile pidavat ülevaadet kasvu edenemisest.

„Oleme edasi arendanud nii veebikeskkonda kui aiapidamist. Meie kliendid saavad sellel hooajal parema ülevaate oma aiast tänu piltidele, videotele ja otsesuhtlusele aednikuga. Laiendatud aiapidamine lubab värsket aedvilja kasvatada ligi 100le kliendile,“ ütles Annika Goroško.

„Suur mure oli eelmisel hooajal logistikaga, mille nüüd lahendasime Eesti Posti abiga. Ühendasime Virtual Gardeni innovaatilise aiapidamise Eesti Posti ja Post24 innovaatilise transporditeenusega. See aitab värske saagi kliendile üle Eesti mugavalt kohale toimetada,“ lisas Annika Goroško.

Meelelahutuslikkust virtuaalsele aiapidamisele lisab aednike omavaheline suhtlus ning võistlused. „Korraldame aiapidajate vahel kindlasti nunnude konkursi ning teeme koostöös ka teistele head. Näiteks saab iga aiapidaja osa saagist annetada heategevuseks või kinkida sõpradele. Soovime, et aiapidamine oleks sotsiaalne ja vahva ettevõtmine,“ kommenteeris Annika Goroško.

Eelmisel aastal pidas Virtual Gardeni vahendusel oma aiamaad 15 klienti. Kokku tarniti klientidele üle 0,5 tonni värsket ja mahestandardeid järgides kasvatatud kodumaist aedvilja.