Sestap on tänavused varud suuremad ning veelgi rohkem huvilisi saab oma õnne proovile panna.

Samuti on külastajatel võimalus soetada Maalehe eriilmelisi meeneid ja heade hindadega raamatuid, samuti tellida Maalehte ja ajakirja Maakodu. Ning mis eriti tore: kõik, kes tellivad messil ajakirja Maakodu, osalevad Maakodu reiside loosimises (loosi läheb kaks reisi kahele Soome) ja lisaks loosime välja imekauni käsitsi maalitud serviisi Muhu Portselanilt.

Maalehe boks on keset messimelu justkui oaas, kus saab jalgu puhata ja hinge tõmmata. Meie puhkenurgas ootavad mugavad kott-toolid, ekraanilt saab kaasa elada möödunud suve „Lauluga maale” saate parimatele hetkedele ning loomulikult sirvida Maakodu ajakirju ja värsket Maalehte.

Lisaks on kõigil võimalik tutvuda Maalehe ainulaadse raamatusarjaga „Tarkusepuu“, mis alustas ilmumist tänavu 5. märtsil. Sari koosneb 30 parimast psühholoogia ja enesearengu valdkonna raamatust. Toimetusest on palju küsitud, kuidas saaks neid raamatuid, mille müüginädal on juba möödas. Huviliste rõõmustamiseks võime öelda, et mess on üks võimalus nende raamatute soetamiseks, mida müügikohtadest ja poodidest enam ei leia.

Lapsed saavad Maalehe alal meisterdada värvikaid emadepäeva kaarte, samal ajal kui vanemad raamatuid ja ajakirju sirvivad. Kaartide tarbeks on varutud ilusaid värvilisi paberid ja muid toredaid materjale. Hiljem saab kõiki kaarte vaadata ka Maalehe veebilehelt. Hea meel on lisada, et üks õnnelik kaarditegija võidab terve kasti jäätist „Eriti Rammus, kirss“ Premialt ning lisaks emale-isale Maalehe ja Maakodu kolme kuu tellimuse!

Kuid sellega auhindade võitmise võimalus ei piirdu. Koostöös SEB pangaga korraldab Maaleht suure Maamessi orienteerumismängu, millest võivad osa võtta kõik soovijad. Selleks tuleb vastata mõnele lihtsale küsimusele messil osalevate ettevõtete kohta (küsimustiku saab alla laadida siit: http://g.delfi.ee/images/pix/mang-71209961.jpg ja leiab ka messilt Maalehe boksist).

Nii reedel kui ka laupäeval loositakse vastanute vahel välja hulgaliselt auhindu, mille on välja pannud mängus osalevad firmad. Viimasel päeval läheb kõikide mängijate vahel loosi suur peaauhind – jalgrataste komplekt koos kiivritega lastele. Komplekti kuulub üks jalgratas väikesele poisile ja teine väikesele tüdrukule, need sobivad lastele vanuses 6 ̶ 10 aastat.

Võib öelda, et üllatusi ja kingitusi Maalehel tänavu tõepoolest jagub ̶ lisaks eespool mainitule läheb loosi ka eksklusiivseid kinkekaarte Viking Line Eestilt, mille võitjad saavad reisile minna koos kaaslasega.

Messil liiguvad ka Maalehe ajakirjanikud ning samuti fotograaf, kes melu pildile püüab.