Lisaks ülalmainitud kolmele eilsele juhtumile on sigade Aafrika katku diagnoositud:

- 3. oktoobril varasemast leiukohast Viljandimaal Tarvastu vallas (1 metssiga);

- 26. septembril varasemast leiukohast Viljandimaal Tarvastu vallas (2 metssiga);

- 22. septembril Valgamaal Õru vallas ühel metsseal, kel puudus inimpelgus ja kes lasti jahimehe poolt maha. Metssea leiukoha ümber jääval 200-ruutkilomeetri suurusel alal asuvatele viiele seakasvatusettevõttele on kehtestatud kitsendused.

- 18. septembril varasemast leiukohast Viljandimaal Tarvastu vallas (1 metssiga) ning ühelt surnuna leitud metsseal Ida-Virumaal Lüganuse vallas. Leiukoha ümber jääval 200-ruutkilomeetri suurusel alal paiknevale kolmele seakasvatusettevõttele on kehtestatud kitsendused.

- 15. septembril samadest leiukohtadest Viljandimaal Tarvastu vallas (3 metssiga) ja Valgamaal Hummuli vallas (1 metssiga).

- 10. septembril Viljandimaal Tarvastu vallas. Leiukoha ümber jääval 200 ruutkilomeetri suurusel alal paiknevale kolmele seakasvatusettevõttele on kehtestatud kitsendused.

- 8. septembril Valgamaal Hummulis leitud surnud metsseal. Metssea leiukohast 8 km raadiusesse jäävatele seakasvatusettevõtetele on kehtestatud täiendavad kitsendused loomade liikumisele ning tapmisele, samuti kohustus järgida täiendavaid bioohutusmeetmeid.

Ülevaadet kõigist taudistunud aladest näeta kaardilt.

Alates 25. juulist kehtib kogu Eesti territooriumil kodusigade ja farmis peetavate metssigade välitingimustes pidamise keeld. Inimestele sigade katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile.

Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee ning küsimusi ja infot taudikahtlusega loomadest saab jätta VTA vihjetelefonil 605 4750.