ERKI EVESTUS
“Kõrge kvaliteediga aktsiisivaba õlu valmib hämaras jahedas kohas,” lisab Rindkere. “Kõige paremini sobib selleks mahajäetud metsatalu või hüljatud kelder. Silmas tuleb pidada ka vanarahva tarkust, mille kohaselt tuleb õlletegu kaitsta kurja silma eest. Muistsete eestlaste arvates on kõige kurjem silm politsei- ja piirivalveameti, maksu- ja tolliameti ning munitsipaalpolitsei töötajatel.” Pärast õllepruulimist villitakse valmis õlu pudelitesse, vaatidesse või muudesse anumatesse ja tarvitatakse jahutatult. Aktsiisivabas õlles on tavalisest õllest tunduvalt rohkem B-vitamiini ja teisi kasulikke aineid. Kui pea pärast aktsiisivaba õlle joomist siiski valutama hakkab, pidage nõu arsti või apteekriga.
Avalehele
0 Kommentaari