Rullidega prügikast

Rullidega prügikast mahla ja piima pakendite kokkupressimiseks, et need ei võtaks prügikastis liiga palju ruumi. (Leiutaja 2. klassi tüdruk)
Konkursi töö kavand.

Tass vaegnägijale

Mul on 20-aastane õde Merit. Ma pean Meritit palju aitama, sest ta näeb väga halvasti. Aga ta on mulle väga kallis ja ma tahtsin talle midagi kinkida. Mõtlesin päris kaua, mis see võiks olla. Kui ma ühel hommikul talle jälle kohvi tassi kallasin, siis tuligi mulle mõte teha talle selline tass, kuhu ta ise saaks kohvi kallata. Siiani on pidanud Merit näppu tassis hoidma, et teada saada tassi täitumisest. Kuuma kohviga ta seda trikki teha ei saa. See tass on väga oluline abimees Meritile, sest talle meeldib ise oma asjadega hakkama saada.

Sihtgrupp: pimedad ja vaegnägijad inimesed. Sobib ka matkal kasutamiseks, näiteks kui tahad öösel pimedas telgis teed juua.Tassi töö põhimõte: Vedelikud juhivad elektrivoolu. Kui vedeliku tase tõuseb tassis vajaliku tasemeni, annavad andurid signaali. Võib olla lülitiga või ilma. Lülitist saab näiteks pesemise ajaks tassi välja lülitada, muidu hakkab tass undama. (Leiutaja: 4. klassi poiss)

Vanainimeste poeskäija

Käib poes, kui vanainimesed on juba liikumisvõimetud. Tal on külje peal pangaautomaat, sealt ta maksab. (Leiutaja: 4. klassi poiss)

Pimedatele rääkiv robot

Maailmas on väga palju inimesi, kes ei näe mitte midagi. Nad on pimedad. Praegu nad kasutavad väljas valget keppi. Ma mõtlen, et kepi sisse võib panna väikse roboti, kes räägib, missune tänav on, kus inimene kõnnib. See väike robot aitab pimedal tänaval liikuda. (Leiutaja: 4. klassi tüdruk)

Uue lõnga masin

Leiutise mõte tekkis sellest, et kodus on palju väikseks jäänud sokke ja kindaid. (Leiutaja: 2. klassi tüdruk)
Konkursi töö kavand.

Mehaaniline pesumasin trammi järelhaagisena

Joonisel on näha tramm, mille tagaosasse on kinnitatud pesumasin. Juures on tekst: „Kuni tramm sõidab, loksub pesu puhtaks" ja „Lõpp-peatuses vahetatakse vesi ära". (Leiutaja: 1. klassi poiss)

Helikindel koera maja koertele, kes kardavad äikest ja raketti

Jooniselt on näha, et koerale pakutakse kõikvõimalikke mugavusi - laes on päikest meenutav lamp. Põrandal pehme ase koerale ja toidukauss. Seinal automaatne veekraan ja kraanikauss. Lisaks mängib koerale rahustav muusika. (Leiutaja: 4. klassi poiss)
Konkursi töö kavand.

SÄRA helkur pudelis

Toote nimi „SÄRA helkur pudelis" tähendab, et ole valgustatud, aga lihtsalt ja kavalalt. Tihtipeale ei kasuta paljud helkurit, lapsed kaotavad neid ja uusi ei

hangita. Selleks mõtlesingi välja helkuri, mida kasutad nagu deodoranti. Pihustad välisriietele ja oledki nähtav. SÄRA üks pihustus annab valgust u 12 tundi, riietele plekki ei jäta ja on ohutu. Küll aga pole see mõeldud laskmiseks paljale ihule. (Leiutaja: 1. klassi tüdruk)

Lipsutaja

See on lipsutaja. Mina ja minu sõbrad tahame alati kiiresti tosse jalga saada. See masin teeb väga kiiresti tugeva lipsu paeltele. Kui sa paned paelad otsadega lipsutaja sisse, siis hakkavad seal rullid tööle ja lips ongi valmis. Ta on pisike ja tal on sees väike ümmargune patarei. Kooli saab lipsutaja ka kaasa võtta. (Leiutaja 2. klassi poiss)

Kohvikotike

Minu leiutiseks on kohvikotike. See on sama põhimõttega, mis teekotike. Ma arvan, et seda oleks vaja mu emal ja isal, sest hommikul on tüütu selle puruga jännata. Kui mul see idee tuli (tegelikult juba natuke aega tagasi), siis me otsisime internetist sellist asja, aga ei leidnud.

Koos isaga nuputasime, kuidas saaks vesi kohvile kotikeses hästi ligi. Nii õmblesingi kohvikotile kaheksa vagu, et kohv poleks kotis kokku pressitud.