Leo Reissare raamatus „Setumaa läbi sajandite" on andmeid, et 1920. a elanike arv oli Litvina külas 150. Litvina küla oli väga hästi korraldanud oma sisevajadused, mis hõlmasid igapäevavajadusi. Külas oli sepp, rätsep, kingsepp, pillimees, isegi rohutark ehk nõid. Iga pere valdus oli piiratud aia-taraga. Küla tänav jättis meeldiva hoolitsetud mulje.

2012. aastal on loendatud külas aastaringselt kohalolevate inimeste arvuks 15. Samas on palju majapidamisi, kus tegutsetakse suvel ja käiakse kohal nädalalõppudel.

Kuna külade mängud tõstavad külade identiteedi- ja ühtekuuluvustunnet nii noorte kui vanade hulgas, siis peame väga oluliseks 2013. aastal külade mängude head korraldamist ja oma küla igati heast küljest näitamist.

Korraldusmeeskond on komplekteeritud. Ürituse peakorraldaja on külavanem Linda Allas.

Külamehed Tarmo Ojaperv, Vladimir Kurg, Heino Allas, Raul Kudre on kaasatud ehitusbrigaadi. Veel olematust külaplatsist peaks augustiks valmima mõnus kokkusaamiskoht. Kultuuriprogrammi kokkuseadmisel on lubanud aidata meid Elari Labe ja spordiprogramm valmib Ingrit Kala, Raul Kudre ja Värska OK Peko liikmete kaasabil. Spordiprogramm tuleb põnev - võistlustel peaks saama nalja ja naeru ning valmis tuleb olla tõsisemaks pingutuseks.

Lubame osalejatele ka väikest toitlustust ja selle eest seisab Maimu Kurg. Tegevusi jagub sel päeval erinevas vanuses lastele. Kuulutused ja juhend ilmuvad külastendidele ja infot levitatakse FB-s.

Soovitame kõigil varakult kalendrisse kirja panna - 10.august Värska valla III külade mängud.

Ole kohal, rändkarikas ootab uut külameeskonda!


Linda Allas, Litvina külavanem Ingrit Kala, Litvina küla Kriisa talu perenaine