Plaadilt, millele on kirjutaud "Kuhjavere Aasta küla 2007" eemaldasid katte Kuhjavere külavanem Romeo Mukk ja Suure-Jaani vallavalitsuse arendusnõunik Aino Viinapuu. Arendusnõunik rõhutas mõttetera, et kui õige suund valitud, pole vaja teha midagi muud kui edasi minna.

"Nüüd on kivil 1999. aastal küla esmamainimise 400. aastapäeva puhul paigalatud plaadi kõrval ka teine plaat, millel jäädvustatud ka Eestimaa Aasta Külaks saamine. Need tähised on osa meie tänasest identiteedist, aga samuti märk tulevastele põlvedele. Teatavasti kestavad kivi ja graniit meist tunduvalt kauem," märkis oma kõnes Romeo Mukk. Külavanem Romeo Mukk sünnipäevatorti lõikamas. Laua vasakus nurga on \"Ergma sai \", mida esmakordselt küpsetati siis, kui Riigikogu esimees Ene Ergma 2007 Kuhjaveret külastas

Õnnitlusi-tervitusi tõid külaliikumise eesvedajad Üldest, Koostist, Tuhalaanest, Olustverest, Võhmakülast ja Lahmuselt, Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht Külli Volmer, Kodukant Tartumaa tegevjuht Külli Pann ja Kodukant Viljandimaa juhatuse esimees Enn Sarv.

Koostöös Põltsamaa osaühinguga Vali Press nägi trükivalgust Kuhjavere ajalehe erinumber, kus tutvustati viieteiskümne aasta vältel toimunud tähtsündmusi ja inimesi, kes olnud selle ajal vältel eestvedajad ja kaasatulijad. Külatuumiku moodustajaid on neliteist: Aire ja Heiki Käo Perdilt, Mare ja Margus Lemming Passaiast, Lagle Vilu, Lauri, Romeo ja Urve Mukk Tirelt, Aime Randmäe Nõmmelt, Jaan, Rein ja Vaiki Reiner Siimult ning Katrin ja Vello Sillaste Rabalt. Lisaks on värvilise erinumbri sees ka Kujavere olulised sõbrad ja tunnustused kirja pandud ning loomulikult hulgaliselt fotosid inimestest ja sündmustest.

"Külaliikumise sünnipäeval rääksime ka traditsioonilisest Kuhjavere IV teatrifestivalist, mis toimub 17. ja 18. augustil. Esinema soovijaid on tänavu tõesti väga palju, kusjuures raskusi on nende kavasse paigutamisega. Ehk peame appi võtma aega reede õhtust või laupäeva ööst," arutles Urve Mukk. Lähimaks rahvapeoks on aga tema sõnul jaanipäev, mida tänavu peetakse piirkonnaüleselt Tääksis.

"Kuhjavere külaselts on Liikumine Kodukant asutajaliige ja kindlasti üks suunanäitajaid külaliikumises. Siit on alguse saanud mitmed toredad ideed, mida külavanem Romeo on teistele küladele tutvustanud ning mida paljud külad on ka oma kodukohas ellu viinud. Olgu selleks küla plaan sissesõidutee ääres, talude sildid teede ääres, külavanema vastuvõtud. Meeldib, et Kuhjavere külarahvas tegutseb üheskoos, mida näitab ka põhjalikult ning mitmekülgselt ettevalmistatud külaliikumise 15. aastapäeva pidu," ütles Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht Külli Volmer.