Kui tavaliselt alustavad isetegevusja huvialaringid oktoobri kuus, siis praegu prognoosime seda oktoobrikuu teisel nädalal teha. Kas meie prognoos ka paika peab, oleneb juba maalrite ja töömeeste nobedatest näppudest. Seepärast ei saa me tähistada ekate päeva 1. oktoobril nagu tavaks saanud. Vaid teeme seda 11. oktoobril Eakte TERVISEPÄEVAGA. Valmistame seda üritust ette koos valla sotsiaaltöötaja Silvi Sirelpuuga. Oleme otsinud Teile, armsad eakad, hulga huvitavaid külalisi, nii et aeg 12.00-15.00 saab mõnusalt ja kasulikult sisustatud.

Täpsem kava oktoobrikuu valla lehes. Et tulev aasta on laulu- ja tantsupeo aasta, alustavad Laekvere noorikud ja Muuga segarühma tantsijad tantsupeo repertuaari omandamist. Endiselt tantsivad edasi nooruslikud seeniorid. Nuputajatel on igal esmaspäeval kell 10.00 võimalus ajusid ragistada ja väikeseid auhindu võita. Kolmapäeviti kell 13.00 ootab ringijuht Mary nobenäppe käsitööringi. See ring pole mitte ainult pensionäridele, ka noored emad, kes käsitööd armastavad, on oodatud. Võime teile lausa teises garderoobis töölauad sisse seada. Olgu öeldud, et raha ei pea maksma ei tunni, ega materjalide eest. Jätkab ka külateater "Eedi", küll vähendatud koosseisuga. Aga alati on huvilised juurde oodatud, sest rolli saab igaüks, kas või selle juurde kirjutades.

Muusikaga on meie majas kehvad lood: üksnes memmede ansambel on veel jäänud, seegi koosseis kokku kuivamas. (Ei taha meenutadagi, et 10.aastat tagasi oli lastele klaveriklass, laulustuudio, naisansambel ja kapell).

Noorematele külastajatele mõeldud ja eelmisel aastal alustanud Zumba kuivas kokku 4 tantsijani, millega ikka kevadeni välja vedasime. Sell hooajal on Päevakeskus Zumba oma katuse alla võtnud, loodetavasti on seal majas parem "aura" ja osavõtjaid jagub pikemaks ajaks. Ringijuht on igati tubli ja tore noor inimene.

Heitlik on ka kõhutantsu saatus - eelmisel sügisel me ei alustanud tööd. Ent jaanuaris, kui tuli uus eelarve, lootsime ringile uut õhku sisse puhuda. Ka selle ringi tantsijate arv jäi kasinaks ja edasiminek tagasihoidlikuks. Ei julge lubada, et sellelgi aastal midagi muutub. Päris kriipsu peale veel sellele ringile tõmmanud pole, eks aeg näitab, mis saab.

Lastele ja noortele on plaanis ka showtantsuring tööle saada. Siin sõltub kõik kokkuleppest ringijuhi ja osavõtjate ajakava kokku sobitamisest.

Kevadel ANK-i projektikonkursile kirjutatud ja rahastuse saanud projekt "Saa 5A2(viisakaks)" alustab oktoobris tööd. Sinna ootame noori alates 5. klassist. Esimene kokkusaamine on juba 4. oktoobril kell 15.00. Teemaks juuste, küünte ja jalgade hooldus. Juuksur Piia õpetab patsikesi tegema ja juukseid hooldama. Ka küüned ja jalad saavad hooldusõpetuse. Juhendajad on Abbiente Ilustuudiost.

Mitme nime all tegutsenud pühapäevane kooslus alustab sel aastal oma 14 hooaega taas Rahvaõpistu nime all (kõige suupärasem nimi) ja tavatult reedesel päeval. Seda sellel põhjusel, et külaline, etiketiõpetaja Tiina Tšatšua on meie juurde tulemas Tallinnast ja soovime sel päeval teda kasutada maksimaalselt: Rahvaõpistu loeng täiskasvanutele ja "Saa 5A2(viisakaks)" loeng noortele. Selleks sobis aga kõige paremini reede - 18. oktoober.

Päris hooaja avapidu jääb novembri kuusse ja sellest saab infot juba järgmises valla lehes. Kindlasti külastavad meid ka teatrid nii lastele, kui täiskasvanutele. Samuti saab vaadata uusi _ lme. Sagedased külalised on harrastusteatrid. Juba 20. oktoobril kell 12.00 mängib Torma näitering etendust "Naine on ka inimene".

26. oktoobril toimub ülevabariiklik üritus Rahvamaja 24. See tähendab, et üle Eesti on rahvamajad avatud 24 tundi. Meie alustame juba 25. oktoobril kell 18.00 Laste ja noorte üritustega. 26. oktoobril kell 10.00 olete kõik palutud hommikukohvile. Kell 10.00-15.00 toimub sügislaat, mida organiseerib Tiina Raudmäe. On samuti oodata toredaid loenguid ja külalisi. Saab vaadata Eesti _ lme ja lõpetame selle maratonürituse 26. oktoobril kell 18.00. Täpsem kava juba oktoobrikuu lehes.

Ka laste ja noortetoas on mõndagi uut: väiksemaid külastajaid on ootamas Kai poolt valitud ja veel lahti pakkimata mängud ja nokitsemisvahendid. Suuremaid lapsi aga ANK-i projektiraha eest soetatud uus "42" televiisor ja mängukonsool xbox360.

Augustis käisime Nutiringi liikmetega telemajas "Eesti Mängu" salvestust vaatamas ja novembrist alustab meie oma EEsti Mäng. Loodan väga leida soovijaid, kes siis ka väikeseid auhindu võita saavad. Peamine on aga mängurõõm.

Nii, et - mis sest, et hiljem alustame - oma tegemiste ja ettevõtmistega jõuame me kindlasti märkamatult jõuludesse välja. Peaasi, et leiduks osavõtutahet ja häid mõtteid.

Siinkohal tahan ümber lükata ka külajutud, et Rahva Majas 15. hooaega ei alustatagi ja ringid pole sinna oodatud. Vastupidi - igas eas inimesed on 6 päeva nädalas Rahva Majja teretulnud.

Ringitegevust saame me arendaga aga mõistlikult olemasolevat raha jagades ja projektidega lisa hankides. Ja toimumine või mittetoimumine sõltub siiski osavõtta soovijatest. Ka on meie Rahva Maja meeskond valmis alati Teie mõtted ja soovid ära kuulama ja lahendusi otsima.

Ilusat algavat hooaega ja meeldivate kohtumisteni Rahva Majas!