Purfesti kultuuriprogramm algab 19. augusti õhtul tsirkuseetendusega Maidla silla juures. Selle tarvis tõmmatakse Purtse jõe kohale tross ning õhuakrobaadid hakkavad seal jalgrattaga sõitma.

Esimese päeva kava jätkub Püssis, kus tammiesisele paisule ehitatud laval astub üles Eesti kuulsaim šõutrummar Peeter Jõgioja oma meeskonnaga. Ligi tunni pikkust etteastet saadavad eriefektid alates ilutulestikust ning lõpetades laserkiirte mänguga, mida näeb Eestis esmakordselt.

Päeva lõpetab kontsert Lüganuse ringhoone hoovis, kus lavale astub Jarek Kasar alias Chalice. Õhtu jätkub simmaniga ansambli Klapp saatel.

Festivali teine päev pakub Lüganuse kiriku lähedal oleva silla juures regilaulukontserti ning Sillaoru hüdroelektrijaama juures muinasaega viivat näitemängu, mille autoriks on Rakvere teatri näitleja, lavastaja ning draamakirjanik Toomas Suuman.

Etendus sünnib noorte teatrilaagri tulemusena. Noored aitavad kaasa nii näidendi valmimisel, selle lavastamisel, dekoratsioonide valmistamisel, kostüümide muretsemisele kui etenduseplatsi korrastamisele.

Näidendi lavastab Rakvere teatri näitleja Margus Grosnõi.

Etenduse tarbeks ehitatakse Sillaoru hüdroelektrijaama paisule kohaliku omaalgatuse programmi toetusel ujuvlava.

Teise päeva võtab kokku festivali lõppkontsert Purtse vanas kalasadamas, kus esinevad Metsatöll ja tänavu Kuldse Plaadi auhinna pälvinud Zetod. Bändide esinemise vaheajal läheb kontserdipaigas aga tuliseks tapluseks, kus vennaarmu ei tunta. Muistsete võitluskunstide tundjad Viljandi klubist Kalevite Kange Rahvas korraldavad kohapeal nimelt vägagi tõepärase madina, näidates, kuidas viikingid võitlesid mõõkade, kilpide, odade ja kirvestega.

Zetode ja Metsatöllu kontsert on festivali ainus tasuline üritus. Ülejäänud esinemised on pealtvaatajaile priipääsmega.

Purfesti lõppkontsert ei tähenda aga, et festival oleks sellega otsa saanud. 21. augustil püstitavad ajaloo taaskehastajad Ida-Virumaal esmakordselt viikingilaagri, mis leiab koha Liimala rannas. Ajastutruus keskkonnas saab maitsta muinasaegset toitu ja teha meistrite õpetusel käsitööd. Lastel on võimalus keerutada mõõka ja mängida lahingumänge.

Kõik kontserdid ja etendused peale 20. augustil toimuva lõppkontserdi on tasuta.

Lõppkontserdi piletid saadaval Piletilevis
http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/muu/?concert=88128