Kaheksaosalise sarja aluseks on äsja läbiviidud Suur Eesti Seksiuuring, mis kaardistas eestlaste seksuaalelu sagedust ja seda, kui rahul me oma sugueluga oleme. Mastaapsel küsitlustel põhinev varem avaldamata statistika paljastab, milline on Eesti eri regioonides suhtumine armastusse ja truudusetusse, vürtsikatesse seksuaalpraktikatesse ja turvalisse teineteise kaisus magamisse. Millises Eesti nurgas seksitakse kõige sagedamini ning kus algab suguelu kõige varasemal ajal? Kus ollakse voodielu küsimustes kõige konservatiivsemad, kus loodetakse olla seksuaalselt aktiivsed ka veel hilises pensionieas? Millises Eesti paigas on peenised kõige pikemad ja kus on suurimad rinnad, mille pooles erinevad kirglikud fantaasiad Pärnu- ja Virumaal? Maakonnapõhised - ja kohati uskumatult suured erinevused - on põhjuseks, miks mõni teema saab võetud jutuks just Läänemaal, sellal kui teist valdkonda on palju asjakohasem käsitleda Lõuna-Eesti kuppelmägede vahel või hoopis Ida-Eestis.

Eesti mõistes on tegu väga uudse ideega. Rääkida televisioonis seksi puudutavatel teemadel avameelselt ja ilma tabutundeta, kas meie ühiskond on selleks üldse valmis?

Seda üritavadki seriaali tegijad välja uurida avameelselt ja elurõõmsalt, kuid samas hea maitse piiridesse jäädes. Kindlasti kannab seriaal ka õpetlikke eesmärke, kuigi "Seks ja küla" saadetes on olulisel kohal see, mida arvavad seksist kõige tavalisemad eestlased, saavad sõna ka seksuoloogid ja teised eksperdid. Seksiga seotud rõõmude kõrval räägitakse ausalt ka ohtudest ja muredest, mis seksuaalpraktikaga kaasneda võivad ning meenutatakse seksuaalsel teel levivate erinevate haiguste riski.

Kohale oodatakse inimesi vanuses 18-99. Kes elavad Kesk-Eestis (Raplamaa, Järvamaa ja Lääne-Virumaa).
Tule ja räägi kaasa muuhulgas järgmistel teemadel:
* kas Kesk-Eesti on õnnetu armumise kants?
* seks võõrast rassist inimesega - mis meid selle juures palub, mis pelutab; mida arvavad asjast inimesed, kes endale teise nahavärviga partneri leidnud on
* suguhaiguste levik - mismoodi kaitsta end ja oma lähedasi ning milliseid tõbesid võib aastaid põdeda nii, et seda ei teaAnna oma panus ja näita, et eestlased on võimelised ka seksiteemadel arutama, oma arvamust avaldama ning teiste kogemustest õppima!

Kohale tulles oled esimene, kes kuuleb seksiuuringu tulemustest!
-Uuringu viis TV3 tellimusel läbi Turu-Uuringute AS. Uuring toimus internetipõhiselt, küsitleti enam kui tuhandet inimest Eesti erinevates maakondades.

Rapla Kultuurikeskus
Tallinna mnt 17a, 79513 Rapla
http://www.raplakultuur.ee/

Kontaktisik:
Tuuliki Tedre-Orgjõe
Tel. 56201701
Email: tuuliki.tedre@gmail.com