Endiste ja praeguste majaelanike käest uurisime, kuidas majas on elatud ja tööd tehtud, kogusime pildimaterjali. Suurimad tänud Hille Suitsule, kes andis kasutamiseks suure hulga pilte Luunjast ja oma lapsepõlvest, varustas meid teadmistega kuis elati – oldi kodumajas. Lahkelt jagasid meiega mälestusi ning fotosid ka Aino Kiis ja Inge Tennokese. Ano Roopalu kirjutas valla lehte 200 aastase maja lood.

Enne pidu koristasime põhjalikult seltsi ruume, suurt koridori, pesime aknaid, HMT rahvas muutis maja välimuse värskemaks värve lisades.

Peo eelõhtul toimus looduslikest materjalidest kaunistuste valmistamise töötuba Inga Kiudorfi juhendamisel ning kinnitati lilleamplid maja seinale, vaadati üle loteriiauhinnad. Anne Trifanova juhatas ettevalmistusi sünnipäevasupi keetmiseks.

Peopäeva hommikul oli maanaiste seltsi rahvas varakult kohal. Seadsime kaunistused paika, püstitasime telgid erinevate meisterduste töötubade ja loterii tarvis, katelde alla tehti tuli, et keeta sünnipäevasuppi, katsime kohvilaua ja lõikasime lahti kodused plaadikoogid..

Lisaks omainimestele saabusid külalised: Karula, Melliste, Otepää naisseltsist, muinasjutuvestja Piret Päär muusikust kaaslase Vladimiriga, professor Anne Luik, kes rääkis tervislikust toitumisest..

Sel ajal kui peoline ei uurinud näitust, ei kudunud vaipa, ei kuulanud Endla Pruksi toredat ravimtaimede tutvustust, ei lasknud Taimi Tensingul vererõhku mõõta, Liidia Heinsool reikit tutvustada või ei sõitnud mööda Luunjat Saksa Ratsatalu kaarikuga, oli võimalus meisterdada Moonika Laanemäe juhendamisel, viltida Laila Kase ja Marie Ivanova eestvedamisel või maalida klaasi koos Helgi Kiiguga. Õhtu lõpetas meeleolukalt ansambel Heino Tartes ja sõbrad.

Oleme nõus kõikidega, kes ütlesid, et oli Luunja parim pidu! Üritust toetasid Tartumaa KOP, Luunja vald ja A.LeCoq. Peo ettevalmistamiseks kulus naisseltsil pool aastat ja kõik andsid endast parima, et ettevõtmine sujuks.

Pilte peost saab vaadata meie kodulehelt http:// www.hot.ee/luunjamns  Peost sai osa üle 150 osavõtja ja seda oli just nii palju kui Lille Reissaar projekti kirjutades oli planeerinud. Oli tõeliselt tore Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäev ja Kodumaja 200 sünnipäev.