Vallavalitsuse poolt koostatud eelarvet olid eelnevalt mitmel korral menetlenud volikogu komisjonid ja volikogu ise. Vastu võetud eelarvel on kogumahuks 2 864 306 eurot. Võrreldes eelmise aasta eelarve tegeliku täitmisega on tänavuse aasta eelarve põhitegevuse kulud ja tulud enam-vähem samad. Tulude poolel tuleneb vahe riigi poolt eraldatava toetusfondi vähenemisest. Kui eelarve koosneb tavaliselt suuresti igapäevaseks majandamiseks kulutatava raha fikseerimist erinevatele ridadele, siis sel aastal on plaanis teha päris suuri investeeringuid.

Kõige suurem osa investeeringutest on plaanis teha Piistaoja, Taali ja Selja külades ühisveevärki. Jätkuvad CO2 projekti rahadest Tori Põhikooli ja Tori lasteaia soojustamistööd ning Tori Põhikooli juurde ekstreemspordiväljaku rajamine. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetuse abil saab uue põranda palju kasutust leidev Tori Rahvamaja. Eelarve teiseks lugemiseks tehti vallavalitsuse ametnike ja volikogu haridus- ja sotsiaalkomisjoni poolt mitmeid muutmisettepanekuid. Eelarve- ja majanduskomisjon arutas ettepanekud läbi ning suunas neist enamuse volikogule pooldava seisukohaga. Lisainvesteeringutena läksid eelarvesse sisse hajaasustuse veeprogramm, millest saavad hetkel olemasoleva informatsiooni kohaselt toetust kõik need taotlejad, kes 2011. aastal positiivset otsust ei saanud. Väiksemad remondid teostatakse Tori Põhikooli sööklas ja Viira Põhikoolis majasisese veetorustikuga ja ühes kabinetis. Istungi ajaks selgus ja täpsustati eelarves ka riigi poolt eraldatav summa valla teedele, milleks on 2012. aastal 50 409 eurot.

Investeeringuteks on tänaseks vastu võetud eelarves plaanis eraldada koguni 32 %. Lisaks sellele tehti haridusja sotsiaalkomisjoni poolt ettepanek vaba jäägi arvelt ära teha Tori lasteia kolmanda rühma ruumides kapitaalremont ning rekonstrueerida lasteaia õuel olevad kõnniteed. Eelarve- ja majanduskomisjon tegi peale vallavalitsuse poolsete selgituste ära kuulamist volikogule ettepaneku võtta teema arutlusele mai kuu istungil. Seniks võtta vallavalitsusel objektidele korralikud hinnapakkumised. Volikogu eelarve menetluse juures komisjoni ettepanekuga nõustus ja väljendas põhimõttelist valmisolekut töödele raha eraldamiseks.

Tänan siinkohal kõiki, kes eelarve menetlemisel kaasa aitasid, eriti valla pearaamatupidajat Üllet ning eelarve- ja majanduskomisjoni liikmeid.

Tegusat aastat!