Juubeliaastaga seoses on aastaringi plaanis erinevaid ettevõtmisi nii Saatse Seto Muuseumis kui Värskas Seto Talumuuseumi juures. Näiteks alates veebruarikuust alustame Tsäimajas kohtumisõhtute sarjaga „Muuseum kutsub külla". Tänu sellele jagub põnevaid loenguid ja meisterdamisi nii kevadesse kui sügisesse. Loodame, et sel viisil leiavad ka kohalikud vähemalt korra kuus hea põhjuse muuseumi juurde jalutada. Kevadiste loengute siduvaks teemaks on koduaed ja kõik sellega seonduv.

Esimene kohtumine sellest sarjast toimub 27. veebruaril kui Ahto Raudoja tuleb rääkima ja pilte näitama setomaa traditsioonilistest taluväravatest. Edaspidi võib oma teadmisi täiendada permakultuuri ja erinevate peenarde rajamise kohapealt ning juttu tuleb ka traditsioonilistest seto taluõuesid kaunistavatest taimedest.

Niisiis tasub silma peal hoida Seto Talumuuseumi ja Saatse Seto Muuseumi moloraamatu uudistevool ning teadetetahvlitel üle Setomaa - küll me kuulutame kõva häälega, kui midagi põnevat jälle juhtuma hakkab. Näiteks Seto Talumuuseum ootab veebruari- ja märtsikuus uudistama värskelt üles pandud Eesti Vabaõhumuuseumi rändnäitust „Loodusjõud maamaja sees ja ümber", Saatse muuseumis on aprillis-mais oodata aga jutuste vestmise võistlust.

Kohtumiseni muuseumis!