Tuhalaane küla initsiatiivgrupp on juba koos istunud ja põhiprogrammi paika pannud. Päev algab laadaga kell 10.00. Juba praegu on alanud laadale registreerimine. Andke endast teada Tuhalaane külamajja. Samal hommikul läheb Tuhalaanest läbi ka III Mulgi maraton.

Üritus avatakse kõikjal üle Eesti kell 12.00. Meie heiskame lipu, laulame Tuhalaane hümni ja peame tervituskõnesid. Avamisele ootame külla maavanemat, Karksi vallavalitsuse ja volikogu esindajaid, riigikogu liikmeid ja teisi tähtsaid inimesi. Kohe me ei taha neid ära lasta, vaid võtame nööbist kinni ja küsime, kuidas külad edasi...

Veel on kavas pilliõppimise-, käsitöö- ja kiviaia ladumise töötoad, kus saab ennast täiendada ja oma kätega midagi luua. Avatud on külamaja ja sealsed näitused. Kavas on matk külaga tutvumiseks, sealhulgas käime ära Tuhalaane tamme juures. Süütame lapi ahjud, küpsetame pannkooke, kuulutame välja fotojahi ja püüame võistu kala. Korjame ideepanka häid mõtteid ja ettepanekuid külaelu edendamiseks. Kavas on ka mitmesuguseid üllatusi. Käramistunnil teeme ideepangast kokkuvõtteid ja igaüks saab veel omi mõtteid avaldada.

Lastele on mõeldud mitmesuguseid tegevusi ja appi lubas tulla Karksi-Nuia noortekeskus. Kell 17.30 läheb enampakkumisele oksjonikorv, mille on liikumise Kodukant eestvõttel kokku pannud Viljandimaa sponsorid. 18.00 algab lõkkeplatsil simman, kus astuvad üles nii praegused kui endised Tuhalaane muusikud ja külalised. Tantsib tantsurühm "Samm sassis". Oodata on palju esinejaid, sest samal päeval on ka Tuhalaane endiste ja praeguste muusikute II kokkutulek Suvekursuste Keskuses, kus nad päeval harjutavad ja õhtul esinevad. Saab ju Tuhalaane ansambel "AERON" 40-aastaseks.

Tantsuks mängib ansambel "POLERO", mida juhib Tuhalaanes kasvanud pillimees Vladimir Ružitš.

Nii et tegevusi on igaühele varahommikust hilisööni, ole mees ja löö kaasa. Meie eesmärgiks on näidata, et igal pool peab olema võimalik elada ja tegutseda. Ootame külla inimesi üle Eesti.

Projekti on kaasatud Maaleht, Eesti Päevaleht, Õhtuleht, maakondlikud ajalehed, vallalehed, ERR, Elmar, KUKU, maakondlikud raadiod, ETV, Kanal 2, TV 3, Külakiri, Maakodu ja ajakiri Naised.

Meie üritust toetavad Eesti Külaliikumine Kodukant, Karksi vald, MTÜ Tuhalaane, MTÜ Suurekivi Serval, Jalgpalliklubi Karksi ja Tuhalaane külamaja. Tegime ka taotluse Kohaliku Omaalgatuse Programmile, kuid saime meile äärmiselt ebameeldivaks üllatuseks eitava vastuse, mis paneb meid väga raskesse olukorda. Loodame Karksi valla toele ja sponsorite abile. Üle-eestilist projekti toetavad KÜSK, Põllumajandusministeerium, Eesti Maaomavalitsuste Liit ja Eesti Rahvusringhääling.

Lähemat infot saab veel kodulehelt www.külad.ee

Enn Sarv
külavanem, projekti "Avatud Külavärav" Tuhalaane koordinaator
514 8840