Sellel päeval tutvustatakse ja tõstetakse esile rahvamajade tegevusi ja teenuseid. Luuakse uusi kontakte, toimub aktiivne infovahetus, hoogustatakse omavahelist suhtlust ning koostööd.  Kõikide maakondade aktiivsed kultuuritöötajad on andnud teada kokku üle 150 rahvamaja lahtiste uste ööpäevast.

Viljandimaalt võtab antud projektist osa kaheksa rahvamaja: Abja, Võhma, Suure-Jaani  kultuurimajad, Paistu, Saarepeedi, Pilistvere rahvamajad, Sakala keskus ja Karksi Valla Kultuurikeskus.

Karksi Valla Kultuurikeskuses toimuvad öökino, tantsu- ja joogatreening. Tervitame ühiselt päikesetõusu ning süütame kultuuritule. Avatud on näitused ja käsitöökojad ning saab osa võtta heategevusloteriist. Mulgi oma ülikuul ootab pärandkultuurist huvitatuid loengutele ja Eesti Mesinike Liit korraldab üle-eestilise mesinduskonverentsi. Õhtul on kõik oodatud tantsupeole nimega „Kolhoosipidu", kus rahvast tantsitab ansambel „Arest".

Suur soov on jõuda sel päeval kõikidesse avatud rahvamajadesse, et saaksime maakonna tule ühiseks, energiast suureks tuleks liita. Maakondade tulesid oodatakse kell 19.00 Tori rahvamaja juurde, kus toimub nende ühtesulatamine ning kõnekoosolek koos meeleolukama osaga.

Kohtumispaik Karksi Valla Kultuurikeskus! Tule, saa osa pakutavast või aita kaasa mõelda:  Kellele? Millal? Miks? Kui palju?