Ka isadele pühendatud peod olid sel aastal pidulikud - nimeks „Kikilips teeb mehe šikiks". Lipsudega kaunistatud saalis lustisid koos lastega kikilipsudes isad.

Kui sünnipäevadel on väga tähtsad tegelased ikka külalised, siis meie otsustasime kadripäeval ise külla minna. Pisemad lapsed käisid kadrisantimas rühmast rühma, kuid koolieelikud otsustasid kadripäeva tähistamiseks külastada valla teisi asutusi. Vallavalitsuses katsus Kadriema, kuidas meie vallavanem vanaaegset kirja oskab lugeda. Ülihästi oskas ja mõistatustega saadi seal ka kenasti hakkama. Luunja kaupluses pandi lisaks müüjatele ka ostjatel jalg kadritantsudest tatsuma, suutsime üllatada oma ootamatu külaskäiguga nii postkontorit, raamatukogu kui ka kultuurimaja.

Kui sünnipäevadel vilguvad küünlatuled, siis Midrimaal helkisid sel sügisel helkurid. Õpetajate Lia ja Marie kirjutatud ja juhitud liiklusprojekti „Helenduvad kassisilmad, triibulised sebrad - meie laste sõbrad" raames toimusid erinevad katsed, helkurite näitus, liikumisharjutused alevis, meisterdamised ning pidu koos Midrikutsude rühma näidendiga „Sebra ja valgusfoori saamislugu". Terve õppeaasta vältel rõhutasime ohutu liiklemise ning helkuri kandmise vajalikkust.

Talveaeg algas meil traditsiooniliste advendihommikutega. Teatavasti kingitakse sünnipäevadel ikka kingitusi. Sellega seonduvalt põimisime kingituste mõtte ka oma jõulupidudesse. Kõige vanemate rühmade - Midritriinude ja Midrikutsude jõulupidu sai nimetuse „6 kinki jõuluvanale", kõige väiksemate - Midrilindude ja Midrihiirte jõulupeol istus kuuse all aga oma juubelisünnipäevast puruväsinud jõuluvana.

Üllatustega ja isetehtud kingitustega jätkasime ka veebruaris sõbrapäeval. Meie Midrikutsud käisid külas Lohkva lasteaia sõpradel, nemad omakorda jälle meie Midrimõmmide tegemisi uudistamas. Midrikiisud aga külastasid Melliste lasteaia lapsi. Siis saabus taas uus sünnipäev, seekord oli sünnipäevalapseks meie Eestimaa. Lasteaia saali ehtis isetehtud Luunja valla kaart ning meie mängupresident tervitas isiklikult kõikide külade elanikke. Veel tähistasime veebruaris meile kõigile tuntud Eesti lastekirjaniku Heljo Männi sünnipäeva. Tema auks toimus lasteaias mänguhommik, rühmades loeti tema jutte ja luuletusi ning iga rühm valis oma nimitegelasega loo, millest joonistati, meisterdati ja kirjutati. Heljo Männile saadeti sünnipäevaks laste ühistööna valminud raamat ja oh üllatust, saime kirjanikult ka vastukingituse!!!

Kevadel tähistasime tibude ja lihavõttejäneste sünnipäevapidu koos vanavanematega, meisterdasime, mängisime munamänge, laulsime ja tantsisime tibutantsu.Volbripäeval suundusime ühises rongkäigus parki laululavale, et ka nõidade sünnipäevast osa saada. Peanõid kuulutas oma vanuseks 625 aastat, aga kui vanad meie teised suured ja väikesed nõiad olid, kes seda teabki! Kõikidel nõidadel õnnetus luuatunnelis seigelda, luuaredelil kõndida, luudadel võidulendamist harrastada ning Luunja pargist üllatusena leitud kummikomm - vihmausse nosida.

Juubeliaastal on ikka kombeks möödunule tagasi vaadata. Nii meenutasid meie lasteaia staažikad töötajad õppeaastaid, mil erilist tähelepanu pöörati kodukohale, Luunja vallale ja siinsetele asutustele. Neil kahel aastal valmis töötajate endi käsitööna lapitekk, millele kõik alevi olulisemad asutused nii pildis kui sõnas kokku õmmeldud olid. Kuna vana armas käsitöö vajas uuendamist ja kokkuõmblemist, sai see sel õppeaastal lõpuks tehtud tänu õpetaja Pille näpuosavusele. Et aga sünnipäeva-aastal rõhutada meie lasteaia asukohta imekaunis Luunja alevis, otsustasime emadepäeval kutsuda kõik emad koos lastega alevisse orienteeruma. Nii said kõik osavõtjad ümber hobuse traavida, valla jõulupuu-platsil mõistatamismängu mängida, laululaval tantsida, vallavalitsuse juures takistusriba läbida ja roosiaias lõhnu nuusutada.

Vaatamata pidutsemisele ei unustanud me ka sporti ja liikumist värskes õhus. Kevadel ja sügisel toimusid ikka traditsioonilised spordipäevad, vanem rühm käis Tartu maakonna lasteaedade tervisepäeval A le Coq´i spordihoones ja Tamme staadionil. Mellistes osalesime kolme lasteaia spordipäeval. Vastlapäeval hullasime kelgumäel ja nautisime Saksa talli hobusega reesõitu.

Veel jääb juubeliaasta meelde järjekordse, võib juba nimetada traditsioonilise uue rühma avamisega. Üks imetore pesakond (Midri)hiirekesi asusid meie majas tegutsema! Etteruttavalt võib aga mainida, et Midrimaa kavatseb ka eeloleval sügisel uue rühma avamise traditsiooni jätkata. Kes seekord Midrimaale mängima ja tegutsema saabuvad, jäägu esialgu saladuseks. Oluliseks sündmuseks sel õppeaastal oli kindlasti ka tubli ja kogenud pedagoogi Tiina nimetamine vanemõpetajaks.

Lasteaia lõpetas 28. mail seekord 21 särasilmset Midrikutsut, kes õpetajate Lia ja Marikaga mängides ning õppides kooliküpseks sirgusid. Südamlikud soovid andis teele kaasa ka lasteaia direktor Õnne. Täname väga Luunja Vallavalitsust sooja käepigistuse, põnevate kingituste ja heade mõtete eest. Tänutundega meenutame aktiivseid ning abivalmis peresid, kes meid nõu ja jõuga aitasid.

Midrimaa juubeliaasta pole aga sugugi veel lõppenud. Igale sünnipäevale oodatakse ju ikka külalisi. 08. juunil tulid meile külla Raplamaa lasteaedade direktorid. 15. juunil aga olid külas mitmed Eestimaa Midrimaa nime kandvad lasteasutused (kokku on meid 7) - ikka Midrimaa nime väärtustamiseks, omavahel tutvumiseks ja kogemuste vahetamiseks ning meie valla tutvustamiseks. Loodame, et meie algatatud Midrimaade kokkutulekust saab ilus traditsioon.