TelleTi peamine eesmärk on inimeste teavitamine. "See aitab saada teadlikuks kõikidest nõnda nimetatud "esimese ringi" uuringutest, milles oleks inimesel kasulik osaleda. Nii jääb selliseid olukordi järjest vähemaks, kus mingi haigus avastatakse alles selle lõppjärgus ehk siis, kui selle ravimiseks ei saa enam midagi teha," ütlesTeder.

Asjakohase info kuvamiseks analüüsib programm kasutaja andmeid ning annab talle teada, millistel meditsiiinilistel uuringutel, sealhulgas sõeluuringutel, peaks just tema osalema. Samuti jagab TelleT sõbralikus ja selges keeles infot vajaminevate uuringute kohta. Kasutajale selgitatakse millega on tegemist, miks seda vaja on, kuidas uuringule registreeruda, kuidas end ette valmistada ning mis uuringul täpselt toimub.

"Et kasutaja oma tulemusi ka hiljem mäletaks, saab need oma sõnadega äppi kirja panna. Nii saab kasutaja oma tervisest tervikpildi," rääkis Teder.

Samuti tuletab programm meelde, millal tuleks taas kolesterooli mõõta või hoopis rindkere röntgenile suunduda.

TelleTi meeskond, kuhu kuulub Teder ise, kaks arendajat ja viiest arstist koosnev kolleegium, lubavad programmi sisu ajakohasena hoida. "Kuna meditsiinimaailm on pidevalt muutuv, hoiame toimuval näppu pulsil ning kõikidest muudatustest antakse rakenduse värskendusega märku," lubab Teder.

Loe pikemalt Harju Elust.