Kokku osales Peipsi mängudel kuus valda - Värska, Räpina, Vara, Mikitamäe, Alatskivi ja Pala vald. Viis alavõitu võtnud ja kõikidel aladel esikolmikusse kuulunud Värska valla kõrval saavutas teise koha Räpina vald ning kolmandaks tuli Vara vald.

Sündmuse avas seto leelokoor Laanetsirk omaloodud tervituslauluga, milles võistlejatele edu sooviti. Sündmuse peakorraldaja Värska vallavanem Raul Kudre pidas tervituskõne, heisati lipud ning mängud võisidki alata.

Kuumal suvepäeval tuli võistelda üheksal alal: kergejõustikus, jalgpallis, võrkpallis, teatejooksus, noorte jalgrattavõistlusel, kanuusõidus, orienteerumises, mälumängus ja juhtkonna võistlusel. Kergejõustikus oli parim Vara valla võistkond. Võrkpallis, jalgrattavõistlusel ja mälumängus viis karikad koju Räpina vald. Jalgpallis, orienteerumises, kanuusõidus, juhtkonnavõistluses ning päeva kõige emotsionaalsemaks võistluseks kujunenud teatejooksusus tuli võitjaks Värska vald. Ajakava oli koostatud sedavõrd paindlikult, et aktiivseim sportlane suutis mängudelt lahkuda lausa kuue auhinnalise kohaga.

Võistluste peakorraldaja Raul Kudre jäi üritusega väga rahule: „Mul on hea meel, et 2011. aastal valminud staadionil sai läbiviidud esimesed suuremad võistlused ja püstitatud mitmel alal väga tugevad staadioni rekordid. Ka võistlejate poolt tuli uue staadioni kohta ainult kiidusõnu".

Professionaalne kohtunikebrigaad tegi oma tööd hästi ning võistlus sujus ideaalselt. See võimaldas ka korraldajatel sportimisele keskenduda, üldvõit koju tuua ja päeva lõpus suvemängude rändauhind Kalevipoeg uhkusega aastaks enda kätte jätta. Piusa Savikojas valminud medalid kaelas ja seto savikarikad käes, kuulutati päev lõppenuks. Väsinud, kuid rahulolevad võistlejad said koju minna, et hakata treenima Peipsi talimängudeks, mis toimuvad juba poole aasta pärast Alatskivil. Järgmised suvised Peipsi mängud toimuvad Vara vallas. Värska vald tänab kõik osalejaid ja ürituse toimumisele kaasaaitajaid!

Vaata tulemusi ja pilte SIIT!