Tänavusteks parimateks õpilastöödeks osutusid:
I koht- Lumileid Hälvin (Põlva ÜG 11.klass) peapael lillega
II koht -Liis Toomas ( Värska Gümnaasium 8. klass) triibuline peapael
III koht - Üühelü Hälvin (Põlva ÜG 12. klass) kõrvasoojendajad

Publiku lemmikuks osutus Elis Raudkett'i ( Värska Gümnaasium 10. klass) punane rätt.

Täiskasvanute parimateks töödeks valiti:
I koht- Ene Läte (Tartumaa Vara vald) puna-valge müts
II koht- Angela Reidla ( Põlvamaa Veriora vald) talvemüts
III koht- Maret Vabarna (Põlvamaa Värska alevik) barett Publiku lemmiku preemia võitis Ene Läte motiividest suvekübar.

Parimad tegijad said rahalised auhinnad; iga osavõtja aga vihi pitsilõnga. Parima õpetaja auhinna pälvis Värska Gümnaasiumi käsitööõpetaja Pille Kruustik, kelle õpilaste töid oli võistlemas enim.

2013.aastal samal ajal saavad pitsipäevad toimuma juba 20 korda, olles kõige vanem regulaarselt toimuv käsitöövõistlus-sündmus Eestimaal. Tuleva aasta teemaks on MINU SETO PITS -see tähendab, et võistlema on oodatud omaloodud ääre- või vahepitsid. Need peaksid olema valmistatud traditsioone järgivalt -on seto pitsile omaste värvide ja rütmiga. Pitsile tuleb lisada ka vabakäeline skeem. Ümmarguse tähtpäeva puhul pakume veel teisegi võistlemise võimaluse, nimelt ootame esemeid VABAL TEEMAL (sallid, pluusid, vaibad jne), mis kaunistatud omaloodud mitmevärvilise seto pitsiga või on üleni pitsilised. See on hea võimalus neile, kellel kaunis pits mõeldud ja tehtud ja jätkub tahtmist ning energiat konkreetseks tööks vormistada. Osa võtma ootame kõiki soovijad sõltumata elukohast ja koolist.

Täiendavat infot saab Seto Talumuuseumist info@ setomuuseum.ee või 56 56 68 98.

Tänan pikaajalisi toetajaid Setomaa Kultuuriprogrammi, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgruppi ja Värska Vallavalitsust.