Südamenädala esmaspäeval olid kõik oodatud tegelema südamesõbraliku joogaga. Joogatreeningut viis läbi Jaana Kala. treening keskendub organismi tugevdamisele läbi hiina võimlemise ja kasutatakse ka mitmeid tiibetlaste harjutusi.

Teisipäeval pakkus Kärutajate rahvatantsurühm võimalust kõigil huvilistel endaga koos võimelda ja tantsu keerutada. Uusi huvilisi oli paraku napivõitu. Ei tea kas peljati treeningut liiga raskeks või hoopis liiga lihtsaks või peetakse igavaks.

Märjamaa ujulaga tutvuma ja sealseid tervistavaid vee- ja saunamõnusid tuli kolmapäeval nautima paarkümmend naist-meest. Meie rahvale meeldis ka sealne aurusaun, mis kehale mõnusat lõõgastust pakkus.

Rulluisurajale ootas kõiki huvilisi juba teist aastat Jaanus Ritson, kes taas tuletas meelde rulluisutreeningu põhitõdesid, jagas kasulikke harjutusi algajatele ning vastas edasijõudnute küsimustele. Paraku jättis nii mõnigi huviline jahedale ilmale viidates osalemata. Kindlasti oleks oodanud sellel treeningul rohkem osalejaid, sest raja kasutamine on kevadest sügiseni suhteliselt aktiivne ja nii mõnelegi rullitajale kuluksid professionaali nõuanded marjaks ära.

Kogu nädala jooksul oli Käru raamatukogus üleval terviseteemaline väljapanek, millega said tutvuda kõik raamatukogu külastajad. Väljapanekul leidus raamatuid nii tervislikust toitumisest, kehalisest treeningust kui ka tervislikust eluviisist laiemalt.

Laupäeva võib kindlasti pidada Käru südamenädala kulminatsiooniks, sest just siis peetakse tervisemessikest, millel on juba nüüdseks ka väljakujunenud huviliste ring, kes teab meie messikest oodata ning pakkumisi uudistama tulla. Seekord olid mitmed messikesel osalejad kodumaakonnast, mis tegi rõõmu. Kohalikud olid Vigala vallast Uuskaubi ürditalu, ANC Kohilast ürdisegude ja maitseteedega, Seitse mesilast OÜ meetoodetega, Minna Sahver looduslike marmelaadide ja siirupitega ning kauneid ehteid pakkunud Caroly Rohela Raplast. Lisaks tutvustati nahasõbralikke ja allergiavabasid kreeme ja kehahooldustooteid ning erinevaid toidulisandeid. Sai mõõta oma naha niiskust, luutihedust. Kohaliku perearsti-keskuse abiga sai teada oma kehamassi-indeksi ja rasvaprotsendi, mõõta vererõhku ning juhiseid edaspidiseks kui näitajad osutusid kehvapoolsed.

Pealelõunal kogunes tosin naist, et teha tutvust Ernst Idla liikumisega. Tunniajane treening pakkus tõhusat koormust nii kehale kui vaimule, sest koostöö ja koordinatsiooniharjutused vajasid korralikku läbimõtlemist.

Liikumispäeval kõnniti keppidega ja hingati vabastavalt

Üle-eestilist liikumispäeva tähistati Kärus kepikõnnitreeninguga, kus "Matka Eestis" treenerid tegid osalejaile selgeks esmalt õige kepikõnnitehnika ning seejärel siirduti juba tempokale kõnnirajale.

Pealelõunal olid huvilised oodatud vabastava hingamise grupihingamisse, mis kõigi esmakordselt vabastavat hingamist kogenute sõnul pakkus üllatusi ja tugevaid läbielamisi. Kogemus, mida niipea ei unusta. Hingamist juhendanud treeneri Janika Sirvi sõnul tekis osalejatel kiiresti ühine grupitunnetus ning treening oli intensiivne.

Südamenädalat lõpetab 27. aprillil jalgrattamatk, mis viib kõiki rattasõiduharrastajaid taas kaema mõnda huvitavat Käru valla kanti.

Tore on südamenädala puhul see, et osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud. Seda nädalat osatakse juba oodata ning pakutavas ka osaleda. Siiski võiks juba tuleval aastal kõik need, kes seni tegevustest erinevatel põhjustel kõrvale jäänud oma mõtlemist veidi muuta. Ei tasu mõelda sellele, miks sa ei saa osaleda vaid pigem võiks leida enda jaoks põhjuse miks nädala tegevustes osaleda. Südamenädala tegevused ei püüa kedagi muuta rulluisutajaks, kepikõndijaks ega ujujaks, vaid läbi erinevate tegevuste tutvustamise jääb loota, et ehk keegi leiab seeläbi just temale sobiva harrastuse, mille abiga oma tervist ka edaspidi hoida ja tugevdada.

Head tervist ja tugevat südant!