Looduse õpperajal oli vaja väljavalitud puude juurde sildid maasse kaevata ja selleks tuligi 27. aprillil kokku palju rõõmsaid peresid, kaasas labidas ja kang. Kes missugusele puuliigile sildi püstitab?

Selleks, et töö laabuks, olid õpetajad otsinud mõistatusi, vanarahva uskumusi ja muid huvitavaid fakte puude kohta. Kui puu oli ära arvatud, tuli ta koolipargist juhendite järgi üles leida. Suur tänu lapsevanem Rein Undritsale ilusate siltide meisterdamise eest!

Hea tujuga läheb iga töö kiiresti ja kogunedes tagasi kooli värava juurde, tegi koolidirektor Ilme Hõbemägi ülevaate Aakre mõisakooli ajaloost, mõisnike tegemistest ja peahoone ümberehitustest. Samuti tuli juttu teistest mõisakompleksi kuuluvatest hoonetest.

Liikusime pargis ringi nagu mõisnikud ise, igasse suunda vaadates nägime mõnda mõisahoonet, selle varemeid või endist asukohta. Kevadisel ajal, kui puud pole lehtedes, on mõisahoone ümbrus kaugele näha. Mõisnikud planeerisid oma mõisakomplekti hoolega ja ikka kõrgemale künkale, et näha, mis ümberringi tema maadel toimub.

Järgmisena oli kavas lasteaialaste näidend ja koolilaste esinemised koolimajas. Esmaettekandele tuli lasteaialapse Annabel Lüüsi välja mõeldud näitemäng siili ja karu sõprusest laste endi joonistatud dekoratsioonide taustal. Armas lugu suupärase tekstiga just pisikestele näitlejatele.

Sööklas olid kokad katnud lauad värske koduleiva, ürdivõi ja maitsvate kaneelisaiadega. Pärast töötegemist maitses kõik imehea.

Oli tore kevadine päev!