Septembrikuus täitus meil juba üheteistkümnes tegutsemisaasta ning korraldasime selleks puhuks noortele tagasihoidliku peo. Sõime torti, mängisime erinevaid seltskonnamänge ning meenutasime, kui palju on noortekeskus muutunud. Oktoobrikuus ootas huvilisi ees väljasõit meie lõunanaabrite juurde Jurmala veeparki. Ääsmäe noortekeskuse eestvedamisel väisasid Jurmala veekeskust Ääsmäe noored ja vanad ning nende sõbrad juba kolmandat korda. Plaan tekkis juba kuumade suvepäevade ajal, et võiks taaskord Jurmala veeparki külastada ja nõnda suvetunnet veidi kauemaks südamesoppi peita. Eks tegelikult on ka need atraktsioonid, eesotsas „Tornaado´ga“ oma jälje ääsmäekate hinge jätnud. Aitäh kõigile vahvatele reisikaaslastele, kes selle ürituse nii toredaks tegid ning ootame teid ka tulevikus meie erinevatest väljasõitudest osa võtma.

Läbi aastate on meil kujunenud traditsioonilised üritused, milleta ei saa hakkama ühelgi aastal. Üks selliseid on oktoobrikuu lõpus tähistatav Halloween, kus ei puudunud lisaks muule peomelule ka õuduste tuba, mis on alati selle ürituse kõige populaarsem osa olnud. On hea, et vanematele noortele pakub huvi õuduste toa ettevalmistamine ja läbi viimine, et kõik sellest maksmimaalselt rõõmu tunneksid.

Igapäevaselt on noortekeskuses väga populaarseks saanud Wii konsooliga mängimine, tüdrukute lemmikmänguks on tantsumäng „Just Dance“, kus saab end proovile panna tantsuvihtumises. Poistele meeldib tunda ennast rahvusvahelise vutistaarina ning hoopis jalgpalli mängida.

Kuna Wii on noorte seas populaarne olnud, siis korraldasime ka võistluse eelpool nimetatud tantsumänguga. Tore on vaadata, kuidas noored koos mängivad ja kuigi vahel tuleb ette ka arusaamatusi, suudavad nad lõpuks ikkagi sõbralikult asju omavahel jagada.

Lisaks digitaalsele meelelahutusele oleme sellest sügisest noortele tutvustanud ka uut strateegiamängu Magic the Gathering. Seda on küll Ääsmäel juba mitu aastat ühes seltskonnas mängitud, kuid nüüd on siis tutvustatud ka laiemale ringile. Poiste seas on mäng hästi vastu võetud ja väga palju huvilisi leidnud ning ka esimene turniir omavahel ära peetud.

Selleks korraks olekski kõik, Ääsmäe noortekeskus Exit soovib kõigile ilusat pühade aega.