Omaette väärib tunnustamist mittetulundusühingute aktiivsus lisarahastuse taotlemiselt. 2011. aastal said valla üldkasutatavad objektid tänu külaseltside ja teiste mittetulundusühingute esitatud ja heaks kiidetud projektidele üle saja tuhande euro.

Valla tänu kuulub ka Lääne Regionaalsele Maanteeametile, kes viis lõpule Paide mnt III etapi rekonstrueerimise, mille tulemusena muutus liikluskorraldus Linnuriigi elamurajooni juures sujuvamaks, tehes ühtlasi jalakäijaile tee ületamise ohutumaks. Maanteeamet korraldas ka Seljametsa-Tammuru teel Vaskjõe uue truubi ehituse.

Suutsime ka investeerida Valla enda vahenditega ehitasime välja Tamme tänava valgustatud kergliiklustee lõigu Linnuriigi bussipeatuseni, paigaldasime uue bussiootepaviljoni ning rekonstrueerisime kogu Tamme tänava välisvalgustusvõrgu Kuigi aasta algul teedele eraldatud vahendid võimaldasid korraldada vaevalt teede hoolduse, sai tänu Paide mnt rekonstrueerimisel tekkinud freesasfaldile katta sellega ära ka 190 meetrit kruusakattega Pääsukese puiesteest. Kahjuks ei suutnud me käivitada Paikuse põhikoolile nii vajaliku uue spordikeskuse ja vallarahva poolt pikisilmi oodatud tervisekeskuse kompleksi ehitust.

Põhjuseks on meie valla võimalustele liiga kõrgeks osutunud ehitushanke hind - seitsmest pakkumisest odavaim oli ca 3,250 miljonit eurot. Kuna riik ei anna täiendavaid ressursse ja ehitusmaksumused järjest kallinevad, oleme kaalunud selle suurehituse tegemist etappidena ja ka teatud materjalide osas odavamate lahenduste otsimist. Hea on tõdeda, et valla rahvastik kasvas 2011. aastal 51 inimese võrra ja sündide arv on olnud viimaste aastate keskmisega võrreldes tõusvas trendis. Alustasime uue lasteaia projekteerimisega Seljametsas.

Projekt valmib 2012 juuniks ning peale seda tuleb otsustada, kuidas ja millal oleks võimalik see ka välja ehitada.

Tänan kõiki vallakodanikke, ettevõtete ja asutuse juhte, kes aitasid kaasa valla efektiivsele majandamisele ja tegid konstruktiivseid ettepanekuid valla elu-olu paremaks korraldamiseks. Kokkuvõtteks võin öelda, et oli pingeline majandusaasta ja meie investeeringud ei olnud eelnevate aastatega võrreldavad. Samas suutsime tänu kirjutatud projektidega saadud välisrahatusele, valla eelarve võimele eraldada vahendeid peale haldamise ka investeeringuteks ning kodanikuühiskonna kaasalöömisele teenuste pakkumisel, tagada valla haldusvõimekus ja toimimine vähemalt senisel tasemel.

Tänaste teadmiste ja tulevikuprognooside juures ei ole niipeagi loota majanduse kiiremat arengut, mistõttu vajaduste hulk kindlasti kasvab ja võime kõige sellega toime tulla kahaneb. Loodan, et üheskoos argumenteeritult arutades, arukalt majandades ning prioriteetsete sihtide seadmisel vallakodanike vajadustest lähtudes suudame tagada valla arengu ka edaspidi.

2012. aasta plaanidest annan teile, head vallakodanikud, siinsamas lehe veergudel lühikese ülevaate juba veebruaris, kui uus eelarve on kinnitatud.
_____________________________________________

Rahastuse saanud projektid

1. Aleviku tiigi puhastamine - 19100

2. Põhikooli ja spordikeskuse lagede soojustamine - 9030

3. Ohtlike jäätmete kogumisring - 2387

4. Männiku tn veevõrgu ühendamine puhastatud veevõrguga - 8482

5. Paikuse-Reiu vabaõhulava projekteerimine - 16058 (laekub 2012)

Rahastuse saanud MTÜ-de projektid

1. Paikuse Naisteühing Martad, Seljametsa külamaja sisustamine - 26821

2. Silla Külaselts, Reiu silla valgustamine - 23609

3. Paikuse Loometegevuskeskus, Kiviaja küla I etapi ehitus - 59368