Eesti suurima (ja ka kõige kiiremini kasvava) kooli direktorina on Leelo Tiisvelt oma suure töövõime ja nõudlikkusega enese ja teiste suhtes suutnud hoida koolis valitsevat õhkkonda kolleegide jaoks positiivsust toetavana ja õpilaste jaoks õpitulemuslikkust väärtustavana.

Teise koha preemia anti Maidla Lasteaia juhatajale Ingrid Härmale ning kolmanda haridusjuhina leidis äramärkimist Pärnu Hansagümnaasiumi pikaaegne direktor Silja Kikerpill.

"Aasta Haridusjuhi" auhinnaks on preemiareis „Lilleline Holland", mille on välja pannud Nordland Travel. Samuti premeeritakse sel korral ka teise ja kolmanda koha nominente Baltika AS poolt väljapandud auhindadega.

Haridusportaali "Aasta Haridusjuhi" auhinna eesmärk on väärtustada ning avaldada avalikku tunnustust igal aastal ühele isikule, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud haridusvaldkonna arendamisel, tõstnud haridusasutuste mainet ja toonud oma haridusasutusele tuntust. Aasta Haridusjuhiks valitud isik saab õiguse liituda järgmisel aastal valimiskomisjoniga, mis igal aastal suureneb ühe liikme võrra.

Sellel aastal kuulusid valimiskomisjoni Tartu Gümnaasiumi direktor Toomas Kink, majandusteadlane Andres Arrak, Gustaf Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur , Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus ning Haridusportaal.ee juhataja Urbo Vaarmann.