Aasta naiseks nimetatud Margit Seppik on sihtasutuse Pärnu Haigla õendusjuht ning õendus- ja hoolduskeskuse juhataja. Margit Seppik on üks võtmeisikutest kaasaegse õenduse reformimisel nii süsteemi väljatöötajana riigi tasandil kui ka elluviijana kohalikul tasandil. Seppikut saab pidada koduõenduse rajajaks Pärnu linnas. Õendusjuhi eestvedamisel on arendatud ka õdede ja ämmaemandate iseseisvaid vastuvõtte, leevendamaks eriarstiabi pikki järjekordi. Täna toimuvad vastuvõtud 17 erialal. Käesoleval aastal avati Pärnu haigla täielikult renoveeritud õendus- ja hoolduskeskus Ravi tänaval ning just Margit Seppik on olnud selle peamine käivitaja ja eestvedaja.

Aasta meheks nimetatud Enn Raadik on Maanteeameti Lääne regiooni direktor, Pärnu Linnavolikogu liige ning volikogu planeeringukomisjoni esimees. Raadik on andnud Maanteeameti Lääne regiooni juhina suure panuse Pärnu ümbersõidu valmimisse. Kümnendite jooksul ei ole Pärnu saanud avalikus sektoris nii suurt investeeringut, kui ümbersõidu valmimine endaga kaasa tõi. Pärnu ümbersõidu valmimise puhul väärib märkimist mitme ettevõtte, riigi ning linna vaheline koostöö. Lemminkäinen Eesti ASist, AS TREFist ja AS Teede REV-2st koosneva konsortsiumi tööde tulemusena ehitati uus Papiniidu teelõik, rekonstrueeriti Ehitajate tee (2+2 sõidurada) ja Papiniidu sild, ehitati uus ühendustee Tallinna ja Lihula maantee vahele (ühendustee sadamaga), uus sild üle Sauga jõe ja kergliiklusteed ning jalakäija tunnelid. Rakendati liiklusohutuse ja keskkonnaalaseid meetmeid. Projektiga remonditi ja ehitati kokku 14,4 kilomeetrit maanteid. Kolm aastat väldanud ehitus läks kokku maksma 39 717 330 eurot.

Tunnustuse eesmärgiks on väärtustada mehi ja naisi, kes on Pärnu linna arengule ja heaolule aktiivselt ning oluliselt kaasa aidanud.

Ettepanekuid Aasta Mehe ja Aasta Naise kandidaatide ülesseadmiseks said teha kõik soovijad- üksikisikud, juriidilised isikud, seltsid, organisatsioonid jne.

Tunnustused antakse üle 19. detsembril Ammende Villas linnapea ja linnavolikogu esimehe vastuvõtul.

Aasta Naine 2011 on Heli Tooman ja Aasta Mees 2011 on Teet Kurs.