Rapla maakonna tublimate tegijate tänuüritus toimus Vigala vallas 19. oktoobril. Sel aastal esitati Järvakandi vallast Aasta Õppija tiitlile Jaanika Värat, lasteaed Pesamuna rühma- ja liikumisõpetaja.

Jaanika on pikki aastaid panustanud lasteaialaste õpetamisele ja suunamisele, olles alati põhjalik, kohusetundlik ning oma eesmärkide täitmisel sihikindel. Oma igapäevatöös pakub ta lastele rohkelt positiivseid emotsioone, eduelamusi ning tuge.

Aastatel 2009-2012 õppis Jaanika Tallinna Pedagoogilises Seminaris, omandades rakenduskõrghariduse lasteaiaõpetaja erialal. Väga heade ja kõrgete õpitulemustega paistis ta silma ka koolis, kus teda tunnustati Sihtasutuse Archimedes väljaantava õpetajastipendiumiga. Jaanika õppimise lugu on puudutanud paljusid inimesi tema ümber, muutes ka nende hoiakuid, mõttemudeleid ning vaateid õppimisele ning haridusele.

Käesoleva aasta sügisest alustas Jaanika käe all tegevust tantsuline liikumisring 4-6aastastele tüdrukutele. Loomulikult rõõmustavad selle üle nii lastevanemad, lapsed kui ka kogu lasteaia personal, sest huvitegevus on pikki aastaid lasteaias praktiliselt puudunud. Jaanika on aktiivne ka ühiskondlikult.

Ta on osalenud mitmetel valla suurüritustel, juhendades kas võimlemisprogramme või saatnud tantsuplatsile väikesed tantsutüdrukud lasteaiast.

Jaanika on ehe näide elukestva õppimise mõjust. Omandatud kõrgharidus on muutnud teda veelgi enesekindlamaks, professionaalsemaks ning on pannud teda mõistma, et enese igakülgne täiendamine on vajalik, tore ja hea.