Nagu tehakse raamatukauplustes müüdavuse edetabeleid, nii on hea teada ka, mida raamatukogus möödunud aasta jooksul kõige rohkem laenutati. Jätkuvalt on populaarsed meie oma valla autori teosed, mis raamatulaenutuste edetabelis võtsid koguni kaks kohta. Enimlaenutatud raamatud olid: Adena Sepp "Sädemed tuha all", Ira Lember "Katariina portree", Adena Sepp "Peljatud tunded", Hel ju Pets "Õnneõiteta sirelid", Lea Arme "Ma olen elanud", Nora Roberts "Unelm valges kleidis", Erik Tohvri "Laenatud rõõmud" ja "Naabrid", Helju Pets "Ussikuninganna Egle".

Kõige loetavamad autorid olid Nora Roberts, Barbara Cartland, Erik Tohvri, Susan Mallery, Ira Lember, Adena Sepp, Darja Dontsova, Sandra Brown, Aleksandra Marinina, Ketlin Priilinn.

Nagu eelnevast näha, on nii välis- kui eesti autorite puhul loetavus üsna võrdne, raamatute edetabelis on aga selgelt näha eesti autorite eelistust. Jutt eesti kirjanduse vähesest loetavusest ei vasta kindlasti tõele, kust jookseb aga piir väärtkirjanduse ja muu kirjanduse vahel, jäägu igaühe enda otsustada. Lõpuks jääb aga igal lugejal õigus ja vabadus endal valida, mida ta soovib lugeda ning raamatukogu püüab olla talle selles igati abiks.

Meeldejäävaid lugemiselamusi alanud aastal!