Tallinna kui 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna ürituste raames toimuva ühe vaatemängulisema ürituse korraldajaks on Eesti Taekwon-do Liit. Selle liige Maardu klubi on tegutsenud meie linnas juba kuus aastat. Võistluskunstide maailmamängud tõotavad kujuneda Eesti kultuurielu ja võitluskunstide harrastajatele aasta tähtsündmuseks. Maailmamängude korralduskomitee tegevjuhi ja Eesti Taekwon-do Liidu presidendi Mihhail Kõlvarti teatel on võitluskunstide maailmamängud kõige olulisemaks ürituseks erinevaid võitluskunste esindavatele sportlastele üle kogu maailma. Ta kinnitab, et sarnaseid vaatemänge pole eesti publik Eesti lavadel varem näha saanud.

Viiel järjestikusel päeval toimuvad erinevatel spordiväljakutel mitmete kahevõitlusalade (ITF taekwondo, sportchan, sambo, muay thai, karate, kudo, wu-shu, aikido, pankration, kuraž jt.) võistlused.

Võistlustega paralleelselt viiakse kõigil päevadel läbi mitmeid erinevate rahvaste tarbekunstinäitusi (ekspositsioonid spetsiaalselt paigaldatud näituseboksides) ja näidatakse osalejariikide kultuuri ja eripära tutvustavaid videofilme. Osades näituseboksides müüakse ka suveniire. Ekspositsioonide kõrval eraldi laval viiakse läbi igapäevaselt erinevate rahvuste loominguliste kollektiivide presentatsioone ja esinemisi.

Maailmamängude pidulikuks avaürituseks on rahvusvaheline võitluskunstide- ja folkloorifestival, kus peetakse mitmeid võitluskunstide meistrite demonstratsioonesinemisi ja saab näha erinevate riikide (Jaapan, Korea, Austraalia ja Lõuna-Aafrika) loominguliste kollektiivide etteasteid.