Aprilli lõpus tegid kokkuvõtteid mälumängurid.

Novembris alanud Võhma mälumäng selgitas välja parimad. Kaheksa kolmeliikmelist võistkonda alustas mälu ragistamist õigete vastuste leidmisel mängujuhi Mati Roosmaa koostatud küsimustele. Mängu lõpetas kuus võistkonda.

Võistkonnad olid: Mäluauk (Rein Alliksaar, Ilmar Roosileht, Raivo Ignatov); Mälu (Luule Tiirmaa, Valdis Naaber, Karl Nõmm (asendajana Ingrid Vesik)); Oravad (Andrei Orav, Viktor Vahter); Oisu (Aleksander Šmatov, Mihkel Kunila, Jana Šmatov); Mummuke (Raivo Vares, Aare Alliksaar, Eerik Veski); Lõvid ja Jänesed (Maire Kaldma, Toomas Israel, Vahur Juudas); Poistepunt (perekond Valo noormehed); Juhuslik (Ants Saluste, Milvi Pärn, Silvi Pihlak). Voorude tulemused olid üsna tasavägised ja see lisas põnevust lõpptulemuste selgumisele. Siiski võttis esikoha võistkond Mäluauk 45,5 punktiga. Talle järgnes Oisu 45 punktiga, jättes kolmanda koha võistkonnale Mälu 41 punktiga. Lõvid ja Jänesed 38,5 punkti, Oravad 36,5 punkti, Mummuke 30,5 punkti.

Võistkondade kindel otsus oli sügisel mälumänguga jätkata.

Üheks tähtsündmuseks sel aastal võib kindlasti pidada segakoor Leelo 140. juubelit.

Kohtusid endised Leelo koori lauljad ja dirigendid. Juubelit tähistati kontsert-aktusega kultuurikeskuses. Koor oli ette valmistanud suurepärase kontserdi. Kaasa lõid ka gümnaasiumi poistebänd ja muusikakooli õpilased.

Tervitati ja õnnitleti koori vilistlasi ja kauaaegseid koori lauljaid. Erilised tänusõnad kuulusid Leelo koori ajaloo kogujale ja säilitajale Milvi Rõugule.

Kultuurikeskuse fuajees sai kroonikaga tutvuda.

Kiired päevad on aasta jooksul olnud ka teistel kultuurikollektiividel, näiteks tantsurühmadel.

Noorte naiste tantsurühm Lilleke osales paljude esinemiste hulgas ka Teatetantsus, maakonna loometantsupäeval Paistus, Viljandi laulu- ja tantsupäeval Viljandis. Tantsurühm võõrustas mai alguses Läti tantsurühma, kus projekti raames toimunud neljal õppepäeval õpiti läti rahvatantse ja samas õpetati meie sõpradele eesti tantse.

Õppepäevad kulmineerusid ühise tantsulavastusega, mida saame nautida Võhma linna päevadel.

Seenioride tantsurühm Tald ja Apsat tantsis 20. mail maakondlikul Memme- Taadi päeval Tarvastus ja nädal hiljem vabariiklikul Memme-Taadi päeval Põlvamaal Intsikurmu laululaval.

Mõlemal üritusel esines ka rahvapilli ansambel Pilistvere Pillimehed ja memmed- taadid lauluansamblist Elulõng ja Laulurõõm.

Pilistvere Pillimehi ootab ees pikk ja huvitav reis Itaaliasse Paduasse, kus toimuvad kultuuripäevad Europeade raames. Kindlasti saame sellest reisist linnalehes lugeda.

Kord kuus toimusid klubi Elulõng puhkeõhtud, kus on armsaks traditsiooniks saanud sünnipäevalaste õnnitlemine.

Tähistatakse tähtpäevi, tantsitakse seltskonnatantse ja tantsusamme saadab alati lustlik kapell. Kena komme kohvilaua ümber kohtuda jätkub ka edaspidi.

Tublide Maarika laulusõprade edukad esinemised vabariiklikel ja maakondlikel laulukonkurssidel on Võhma linna mitmel korral esiplaanile toonud. Armsa ja südamliku kontserdi „Kingin Sulle kevade" andsid nad ka kultuurikeskuses mai alguses.

Näitering Rassijad on sel hooajal lavalaudadele toonud kaks etendust.

Neist ühte, „Opal otsib meest" on Võhma rahvas juba nautinud. Teine, „Pisuhänd" on esitamisvalmis. Loomulikult ei saa mainimata jätta mõnusat Betti Alveri loomingu põhjal valminud luulekava esitust.

Käsitööring ootab 14. juunil Läti käsitöömeistreid, et neli päeva kestvatel õppepäevadel tutvustada Eesti käsitöökunsti. Plaanis on tutvustada meie linna, külastada uisuväljakut ja küünlavabrikut, käia Olustvere käsitöökodades ja vahetada rahvakunstialaseid kogemusi.

Hooaja jooksul on käsitööringi liikmed õppinud palju uut ja huvitavat. Koos käiakse gümnaasiumi käsitööklassis kord nädalas.

Juba mitu aastat tegutseb Päevakeskuse ruumides jooga trenn. Huvi selle vastu on tundma hakanud ka inimesed väljastpoolt Võhmat. Pean ütlema, et leida oma kogukonnas joogatreener on suur õnn. Paljud on meid seepärast kadestanud.

Tervis on meile kõige kallim ja osata iseennast suunata selle kalli hoidmisele, on väärtus omaette. Ja kui leidub inimene, kes pidevalt end sellel alal täiendades meid aidata soovib, on suurepärane.

Kultuurikeskuses oli sel hooajal võimalus õppida idamaiseid tantse ja osaleda aeroobika trennis.

Ees ootab jaanipäev 23. juunil, Kabala laulu-ja tantsupäev 28, juulil, Võhma linna päevad 3.-4. augustil, sügisel toimuva Pilistvere kihelkonnapäeva korraldamine on seekord Võhma kanda. Ja kohe kindlasti on suvel esinemisi rohkem, kui mainitud sai, sest peaaegu ühelgi Võhmas toimuval linna üritusel ei puudu meie kultuurikollektiivid.

Kes siis on need nn „ennastsalgavad" tegelased, kes on enda mureks võtnud Võhma linna kultuurielu särama panna läbi ühistegevuse?

Loetlen ja tänan siinkohal kollektiivide juhte: Mait Reimann, Heli Tammai, Maarika Reimand, Olev Rass, Heli Lehis, Meeri Keen, Jane Paberit, Eevi Tabur, Regina Puusepp. Tänud kõikidele headele ja tublidele, suurtele ja väikestele lauljatele, tantsijatele, pillimeestele, sõnakunstnikele ja käsitöömeistritele. Eraldi tahan veel tänada väikeste laululaste vanemaid, kes pisikesed „laululinnud" alati kenasti ja täpselt kohale transpordivad või siis erilist hoolimist toimuva vastu oma kohalolekuga näitavad, olgu see siis Võhmas või kaugemalgi.

Suvetervitused kõigile linnaelanikele ja koostööpartneritele küünlavabrikust, Konsumist, Münditarest ja teistest linna ettevõtetest.

Päikeselisi suvepäevi ja rõõmsaid kohtumisi ka neile, kes seni Tšehhovi kolme õe kombel "oh, kui vaid oleks" ja „miks ei ole" pinnal veel muremõtteid mõtisklevad ja ei ole tihanud mingil põhjusel ühisüritustel kaasa lüüa. Suured asjad saavadki ju alguse väikestest ja vähesest saab palju, kui kõik on koos. Alati ei pea pelgama olemast uudishimulik.