Oma kirjas küsivad piirkonna elanikud, et mis terviselinnast saab Kuressaare puhul juttu olla, kui tänaval lainetab vesi ja kanalisatsioonikaevud meenutavad Tuhala nõiakaevu. “Meie arvates oleks olukorrale vaja lahendus leida enne, kui mõni inimene sellises olukorras oma elust hoopis ilma jääb.”

Väike-Sadama tänava elaniku Salme Saagpaku kannatus katkes lõplikult pärast seda, kui vesi tänavu augustis tal suisa köögis lainetas. Tipphetkel oli veetaseme kõrgus umbes 40 sentimeetrit. Õnneks juhtus noorem rahvas sel ajal kodus olema ja aitas üleujutust likvideerida. Siiski pundus köögipõrand üles ja uksed ei läinud enam kinni.

Saagpakk pöördus küll kindlustuse poole, kuid hüvitist talle ei makstud. Otsust põhjendati linnavalitsuse tegemata tööga, kes polevat kanalisatsioonisüsteemi korda teinud. Vähe sellest: 31. augusti seisuga lõpetati Salme Saagpakuga kindlustusleping sootuks.

Viimast korda tungis liigvesi tema õue 10. septembril. Õnneks sel korral vesi eluruumidesse ei jõudnud. Siiski tõdes perenaine, et pärast üleujutust on ta õu kaetud hallika kihiga. Ilmselt võib tegemist olla reoveega, mis on kanalisatsioonist välja pressinud.

“Suvel viskasin sellepärast pesukausitäie maasikaid minema,” kurjustas perenaine. Kuressaare linnavalitsuselt ega tarbijakaitselt Salme Saagpakk seni vastust saanud pole. “Aga laupäeval lubab taas tormi,” oli naine murelik.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles Saarte Häälele, et linnavalitsus on probleemist teadlik ja asunud koostöös Kuressaare Veevärgiga sellele lahendust otsima.

Lahendus ei sünni tema sõnul nädala või kahe jooksul, sest see eeldab planeerimist, projekteerimist, hangete korraldamist, tööde teostamist ja raha.

Kalle Koov näitlikustas suurte vihmade korral tekkiva probleemi lahendamist järgmiselt: “Kui maja katusesse on tekkinud auk ja sealt sajab vihma sisse, kaetakse auk kinni ja esimesel võimalusel parandatakse katus ära. Kui katus laseb läbi ja pole aru saada, kus täpselt probleem on, tuleb viga kõigepealt üles leida ja alles siis saab parandama hakata.” Koov kinnitas, et lahenduse otsimisega tegeletakse.

Abilinnapead uskudes võivad Veski ja Väike-Sadama tänava elanikud lõpuks rahulikumalt hingata, sest ligi kümme aastat kestnud probleem õuedesse tungiva vihmaveega leiab kindlasti lahenduse.