Nüüd aga pööraks pilgu ajas veidi tagasi ja meenutaks viimast kuud, siinkohal kasutan noppeid
koolilehe Sõnumid artiklitest.

Esimese klassi õpilasi, kes said 10. detsembril 100-päevasteks koolilasteks, intervjueerisid Kate Kasvo ja Sirelin Koval. Kas meie koolis on midagi, mida te kardate? Kõlasid järgmised vastused: „Ei ole. Mina ei karda küll koolis mitte midagi!", „Meie kardame ämblikke ja kummitusi, all spordisaalis päriselt kummitab!", „Direktorit kardame natukene, sest õpetaja ütles, et kui halvasti käitume, siis peame tema juurde minema." ning „"Mina olen kartmatu!" Mis on teie lemmiktund? Peamisteks vastusteks tulid kehalise kasvatus, muusikaõpetus ning kunstiõpetus. Lastele meeldisid väga tunnid, kus nad said ka ise midagi teha ja milleski kaasa lüüa.

Anna-Kaisa Adamson kirjutas artiklis Ettevõtlikud noored osalevad ENTRUMis. ENTRUM on meelelahutus- ja koolitussündmuste sari, mis koosneb sessioonidest, ettevõtete külastustest, esseekonkursist ja noorteprojektide konkursist „Olen ettevõtlik!" ENTRUMI missiooniks on konkurentsi- ja ekspordivõimeline Eesti majandus, mille nurgakiviks on ettevõtlikud ja oma eluga hakkama saavad noored inimesed, kes tunnevad vajadust oma head ideed Eesti hüvanguks ellu viia. Programmis osaleb kokku ligi 500 noort saartelt, Pärnu- ja Viljandimaalt. Meie koolist osaleb praegu programmis aktiivselt 6 noort, kes arendavad kahte projekti. Üks neist on kultuurikohvik noortele Viljandis ning teine on seotud sotsiaalse ettevõtlusega, mille eesmärgiks on aidata puuetega, haigetel ja lastekodulastel nende unistusi täide viia.

Reelika Saar ja Helena Viies kirjutasid, kuidas nad käisid Saaremaal teadust tegemas.
Juba kuuendat aastat järjest korraldas Saaremaa Ühisgümnaasium miniteaduspäevi. Kaks päeva olid väga hästi sisustatud. Peale õpilaste ettekannete pakkusid meeleolukaid elamusi SÜG-i 12. klasside kabareetrupp oma kaasahaaravate tantsukavadega ja 11. klasside teadusteatri etendus, kus tehti erinevaid füüsikakatseid ning kuigi paljud katsed ebaõnnestusid, hoidsid noored teadlased kõigi tuju üleval. Uurimistööde teemad olid väga mitmekesised ning sellepärast ei valitud otseselt esimest kohta, küll aga tunnustati parimaid. Meie koolist sai eripreemia Helena Viies, keda tunnustati silmaringi arendava ettekande eest, ja laureaaditiitli Mariliis Mägi.

Õpilasesinduse koolitusel sündis noortel idee - korraldada koolis laululahing. Esmalt pakuti välja laule, siis toimusid loosimised, kus kaks klassi said sama laulu ning võistlusel pääsesid žürii poolt parimaks tunnustatud esitajad edasi järgmisse vooru. Parima esitusega pääsesid järgmisse vooru 10., 11., 12., 5. ja 6.b ning lisaks 9.b klass. Meeleolukad laululahingu vahetunnid leiavad aset juba jaanuarikuus.

Õpetaja Reeda Sadama õpilased on olnud väga edukad kunstikonkurssidel. Eesti Rahva Muuseumi võistujoonistamisel „Vana või uus" sai eriauhinna Inessa Saarits. Euroopa Parlamendi Infobüroo joonistusvõistlusel „Euroopa rikas loomariik" võidutööde autoriteks Anna-Liisa Joandi ja Anna-Liisa Sääsk. Mõlemate Anna-Liisade tööd märgiti ära ka „Kaisukaru portreede" konkursil.

Viljandi maakonna gümnaasiumiõpilaste inglise keele olümpiaadil sai I koha 11. klassi neiu Karmen Kink. Konkurents oli väga tihe, osales ligi 70 noort. Karmeni õpetaja on Ülle-Ly Vohnja.

Spordi vallas toimus väga mitmeid võistlusi, võrkpallivõistlused toimusid lausa meie enda võimlas. Võrkpallis noormeestel maakonnas II koht ning Eesti Koolispordiliidu turniiril III koht.

4.-5. klasside rahvastepallis poistel II koht. Gümnaasiumi astme korvpallis said noormehed III koha (kõiki eelnimetatuid juhendab Erla Soots) ja neiud II koha (juhendaja Liis Schasmin). Heimtalis toimunud sulgpallivõistlusel 6.-7. klassi arvestuses sai neidudest I koha Kerli Pelt ja noormeestest II koha Mihkel Saaremets. Täname endist juhendajat õpetaja Reet Mutsot