Kuurid on tavaliselt välistingimustes ja seega igapäevases kokkupuutes erinevate ilmastikuoludega (vesi, lumi, liiv. tolm). ABLOY ripplukud on vastupidavad ja töökindlad ning toimivad tõrgeteta nii käredas pakases, kui ka vihmasajus.

Lai tootevalik

Ripplukkude valik on suur — sobiva toote leiate vastavalt vajaminevale lukustuskohale. Keldrite ja pööningute lukustamiseks sobib näiteks messingist ripplukk ABLOY® PL330. Rippluku sanga läbimõõt on 8 mm ja seda on võimalik valida kolme erineva pikkuse vahel — 25, 50 ja 100 mm. Ripplukkude sangad on valmistatud kroomitud pindkarastatud boorterasest ja on väga vastupidavad väänamisele ja saagimisele.

Värava ja garaažiukse lukustamiseks sobib terasripplukk ABLOY® PL340, mille sanga läbimõõt on 10 mm. Rippluku sanga on võimalik valida kahe erineva pikkuse vahel — 25 ja 50 mm.

Kõige kõrgema turvalisuklassi nõudmised ületab ABLOY® tugevaim ripplukk PL362, mis sobib erilist turvalisust vajava kasutuskoha lukustamiseks. Rippluku 15 mm läbimõõduga sanga kaitsevad kõrgendatud õlad. Vägivallaga luku lõhkumine, saagimine või puurimine osutub võimatuks. Luku tugevusest annab aimu ka selle suurus — ABLOY® PL362 kaalub 1,23 kg!

Kõikidest ABLOY® ripplukkudest on võtit võimalik ripplukust välja võtta vaid lukustatud asendis — nii ei unune abihoone uks kogemata lukustamata.

Erakordne tugevus

ABLOY® ripplukkude tugevus on testitud erapooletute testidega ja nad täidavad Euroopa ripplukkude standardi EN12320 nõudmised. ABLOY® ripplukkude karastatud terasest korpused ja boorkarastatud sangad pakuvad suurimat vastupidavust füüsilisele väärkasutamisele. Nii pole võimalik ripplukkude sanga näiteks tangidega katki väänata ega drelliga korpusest läbi puurida.

Ripplukkudele on saadaval ka tolmukaitse, mis takistab niiskuse ja mustuse pääsemist võtmekanalisse. Ripplukuga lukustatud koha turvalisus sõltub suurel määral kinnitusraudadest kuhu ripplukk kinnitub. Need peavad kindlasti olema samast tugevusklassist kui ripplukk. Pole mõtet osta kõrgekvaliteetset ripplukku, kui see kinnitub vanade logisevate kinnitusraudade külge — oluline on lukustatava kohe tervik, mitte üksiku detaili tugevus.

Kaaluda võiks sarjastamist

Lisaks pakub Abloy võimalust sarjastada abihoone ehk siis kuuri ja/või keldri võtit samale südamikule kodulukuga. Tegemist on väga praktilise lahendusega, sest siis ei teki majapidamisse suurt võtmekimpu. Nii on võimalik, et avate oma kodu välisukse, postkasti, garaaži ja keldriukse üheainsa võtmega.

Sarjastust saab teha ka nõnda, et pereisa pääseb kõikidesse majapidamises lukustatud hoonetesse, lapsed aga vaid maja välisuksest sisse. Juhul kui lapse võti kaob, vajab sellisel juhul väljavahetamist vaid kodu välisukse võtmesüdamik, mitte kõik lukusüdamikud majapidamises.

Katlaruumi ukse puhul on oluliseks ohutusnõudeks tule tõkestamise vajadus. Sellist ust saavad pakkuda ainult vastavaid sertifikaate omavad tootjad. Lukuvalikul on vaja pöörata tähelepanu ka tuld tõkestavatele toodetele. Suur valik ABLOY® lukukorpuseid on tulekindlad ja seetõttu võib neid kasutada ka tuletõkkeustel. Siin kehtib vastava sertifikaadi vajadus, mida tasub toote müüjalt kindlasti küsida.

Jaga
Kommentaarid