Päeva emotsionaalsemaid hetki oli, kui koolilõpetajaid tulid tervitama 1. kasside õpilased - need samad poisid ja tüdrukud, keda sai sügisel käekõrval esimese koolipäeva avaaktusele saadetud. Siis olid neil patsid ja tutid. Õppeaastaga on lapsed aga tublisti kasvu kogunud ja asjalikumaks muutunud. Oma suurtele kooliõdedele ja -vendadele kõlas 1. klassi õpilaste tervituslaul.

Vähem emotsionaalne polnud ka tervitus 11. klassidelt, kes võtavad abiturentidelt teatepulga üle. Päevakohane võimu üleandmise-vastuvõtmise vanne, uute abiturientide proovilepanek ja ühispildistamine käisid ürituse juurde.

Kui koolis olid üritused toimunud, suundus lõbus lõpetajate seltskond Keila peale kaaslinlasi tervitama. Ringkäigul jõuti ka linnavalitsuse majja, kus neid tervitasid linnapea Enno Fels ja abilinnapea Eike Käsi. Uudistati linnapea kabinetti ja tehti ühispilt linnavalitsuse maja katusel - seegi on saanud traditsiooniks.

Esmaspäeval olid tutid ja põlvpüksid kadunud. Algasid riigieksamid. Nagu ikka, oli esimene emakeele eksam kooli aulas. Juba teist aastat ei ole emakeele eksam enam pika kirjandi vormis, vaid koosneb kahest osast. Neist esimene on teksti mõistmise ülesanne ja teises osas tuleb kirjutada lühikene kirjand. Kell 10 haridusministri raadiopöördumisega alanud eksami sooritamiseks oli aega 6 tundi.

Sel aastal tuleb viimast korda gümnaasiumi lõpetamiseks sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid. Järgmisest õppeaastast on gümnaasiumi lõpetamise tingimuseks kolme kohustusliku riigieksami - eesti keele, matemaatika ja võõrkeele sooritamine.

2013. aasta riigieksamitele registreerus kokku 12 026 eksaminandi.

Keila Koolis on tänavu lõpetajaid 32, õhtuses õppes 53. Keila Ühisgümnaasiumis lõpetab 12. klassi 5 õpilast, õhtuses õppes 25. Medaliga lõpetajaid on Keila Koolil oodata kaks (nii kuld kui hõbe), Keila Ühisgümnaasiumisse peaks tulema üks kuldmedal.