Vabatahtlike päästjate Soomest pärit SISU päästeauto sisu on metsas korduvalt proovile pandud ning pool tundi pärast õnnetusest teatamist oli inimene metsast leitud ning teda transporditi maanteel ootava kiirabiauto poole.

Kannatanu anti kiirabimeedikutele üle kell 17.53. Kogu operatsioon vabatahtlikele õnnetusest teatamisest kuni abivajaja kiirabile üle andmiseni (koos suusarajale kukkunud puu eemaldamisega) kestis 43 minutit.

Eelkirjeldatu puhul oli tegemist „õnneliku õnnetusega", kus asjaolude hea kokkulangemise tulemusel abivajaja kiiresti abi sai. Kõva vihma või lumelörtsiga poleks päästeseltsi hetkel ainuke kannatanu transpordiks sobiv auto suutnud sama teekonda ilmselt läbida. Lähimast kutselisest komandost pidanuks kõigepealt paarkümmend minutit auto õnnetuspiirkonda saabumist ootama ning seejärel oleks ikkagi vaja läinud metsas liikumiseks sobivat masinat. Igal juhul pärast väljakutset leiti Aegviidu Päästeseltsis, et Kõrvemaa metsades asuva komandona on neil paratamatu kannatanu teedeta maastikult välja toomiseks sobiva ATV hankimine. Kui seltsil õnnestub oma plaan ellu viia, on Aegviidu ümbruse metsades praegusest julgem matkata. Sest kes liigub, see ka libiseb või kukub mootorrattaga, nagu seekord juhtus.