Peale uue vallavalitsuse kinnitas volikogu muudatused vallavalitsuse teenistujate struktuuri ja personali koosseisu osas. Sisuliselt muudeti vallavalitsuse teenistujaid hõlmav struktuur osakonnapõhiseks ja teenistujad jagati erinevatesse osakondadesse. Kõik personaliga tehtavad muudatused tähendavad muudatuse hetkel paratamatult teatud lisakulu valla eelarvele. Pikemas perspektiivis muutub aga vallavalitsuse töö efektiivsemaks ja kliendikesksemaks ja vallakodanikud saavad erinevates valdkondades ka paremini teenindatud, mis ongi vallavalitsuse olulisim ülesanne. Suurem osa volikogust leidis, et muudatused on vajalikud ja põhjendatud.

Kinnitatud sai valla 2011 aasta majandusaasta aruanne ja vastu võeti 2012. aasta esimene lisaeelarve. Lisaeelarve peamiseks põhjuseks oli Mammaste lasteaiaalgkooli tarbeks eraldatavad vahendid. Eelkõige suunati suurem summa nii EASlt saadavat toetust kui valla omavahendeid uue koolimaja ehitamiseks. Eelarve teemadel arutledes jõuti seisukohani, et suure tõenäosusega ei ole vallal vaja käesoleval aastal ehituse tarbeks laenu võtta. Küll aga tuleb seda kindlasti teha järgmisel aastal. Lisaeelarvega suurendati ka lasteaia personalikulude rida seoses ühe sügisest lisanduva lasteaiarühma avamisega. Uue rühma avamise tõttu luuakse juurde kaks lasteaiaõpetaja ja üks õpetaja abi ametikoht.

Kui maikuus tegid valla- ja linnavolikogu üksteisele ettepaneku algatada ühinemisprotsess, siis juunikuu volikogudes võtsid mõlemad volikogud teise osapoole ettepaneku vastu. Vallavolikogu otsustas linnavolikogu ettepaneku vastu võtta ja antud otsus edastatakse Põlva maavanemale ja Siseministeeriumile. See ei tähenda küll veel muud, kui vaid ametliku ühinemisprotsessi ja läbirääkimiste algust.

Juulis plaanide kohaselt volikogu istungit ei toimu. Ilusat suve kõigile!