Rowena Kleimann elas lapsepõlves Helme vallas Holdre külas. Põhikoolihariduse omandas Rowena Tõrva gümnaasiumis .Nüüdseks on 30-aastane Rowena tagasi jõudnud lapsepõlvekoju. Noore naisega juhtus 2013. aasta kevadel õnnetus. Tema juhitud sõiduautole sõitis otsa veok, mille juht jäi roolis olles tukastama. See õnnetus muutis noore naise ja tema pere elu pöördumatult. Avarii tagajärjed osutusid nii raskeks, et arstid paranemiseks lootust ei andnud ja noor naine saadeti teadmata ajaks hooldusravi osakonda. Pole teada, mis Rowenast oleks saanud, kui teda poleks Tallinna hooldushaiglast ära toonud tema ema Marika.

Vaatamata sellele, et Rowena ei suutnud rääkida, sooritada iseseisvalt igapäevategevusi, nagu söömine, riietumine, hügieenitoimingud, ja oli aheldatud voodi külge, kuna õnnetuse tagajärjel tekkisid tõsised liikumisfunktsiooni häired, tõi ema ta tagasi lapsepõlvekoju. Tüdruku ema sõnul suhtuti hooldushaigla Rowenasse kui juba „maha kantud“ inimesesse ja seetõttu tekkis otsus tütar koju tuua ja tema eest ise hoolitseda.

Kodune hooldamine oli alguses väga raske, sest emal puudusid vajalikud oskused ja kogemused. Ema Marika otsis lahendusi ise ja koos teiste pereliikmetega. Suureks toeks olid talle tütred. Perearst ja omavalitsus on püüdnud perele samuti toeks ja nõuandjaks olla ning teevad seda jätkuvalt. Rowena vajab ööpäevaringselt kõrvalist abi toitmisel, keeramisel, et vältida lamatisi, asendite vahetamisel, hügieenitoimingutel, mida peab tema vapper ema suutma üksi teha. Marika ise nimetab oma tublidust sundseisuks. Endale on ta andnud karmi ja halastamatu käsu jalul püsida ja kohustusi täita. Marika järjekindlus ja mõte mitte alla anda on aidanud tütre tervise paranemisele kaasa. Tänaseks suudab Rowena toe abil seista ja tema kõne on mõistetav. Sellel aastal on Rowena olnud ka Haapsalu Neuroloogilises Taastusravikeskuses taastusravil ja tema tervislikus seisundis on märgata muudatusi paremuse poole. Iga positiivne samm rõõmustab Rowenat ja tema lähedasi väga ja annab jõudu edasi minna. Tema suurimaks igapäevaelu häirivaks probleemiks on hambad, mis on peale õnnetust väga deformeerunud ja takistavad normaalset kõnet.

Sel aastal kogume raha selleks, et Rowena saaks kinkida naeratuse enda kahele väikesele lapsele, kes on hetkel isa kasvatada. Loodetavasti on nendeski jõuludes sellele perele väike jõuluime.

Suur tänu Sulle, kes Sa koos oma sõpradega aitad teoks teha Rowena jõulusoovi ja teed annetuse. Kinkida tükike oma ajast, tähelepanust, hingest ja südamest – see tähendab palju. Kohtumiseni Tõrva Kirik -Kammersaalis.

Et meil oleks jõudu püsivalt head teha, see muudab maailma!

„ Usun inimeste headusesse“ toimub Tõrva Kirik- Kammersaalis
14. detsembril kell 16.00.
Üles astuvad Margus Vaher, Vallatud Kuued ja Märt Avandi.

Toetada on võimalik: MTÜ Usun Headusesse
Selgitus: Rowena toetuseks
a/a EE362200221053835179