Kaunid laulud, ilusad tantsumustrid - loksalased olid osalejad suurel peol, kus osalejateks ja üheskoos lustijateks põlvepikku poisikestest ja väikestest tüdrukutirtsudest kuni väärikate memmede-taatideni.

Memmed-taadid pidasid vapralt vastu, koolilapsed tundsid rõõmu Premia jagatud jäätisest, toitlustamine Keila kooli sööklas aitas jõuvarusid taastada ja peoplatsil olevad atraktsioonid, töötoad ning suur linnalaat - kõik oli nagu suurel ja ehtsal laulupeol peabki olema.

Loksalasi kohtas igal sammul. Ühe Loksa Gümnaasiumi õpetaja sõnul võis päeva lugeda nagu päris koolipäevaks!

Peo lõpus tänas Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Vello Jõgisoo kõiki peolisi ja publikut. Võimsalt kõlasid isamaalised laulud ühendkooride ja Ivo Linna esituses.

 Hinge jäi aga igatsus - Harju maakonna suurpidu lõppes seekord ilma lauluisa Gustav Ernesaksa Lydia Koidula sõnadele seatud lauluta" Mu isamaa on minu arm". Laul, mida meie laulupidude lõpuhetkedel aastakümnete jooksul ei suutnud summutada ei vihma- ega rahehood, ei okupatsiooniaastad Tallinna lauluväljaku tornist spetsiaalselt valjukskeeratud reipa marsimuusikaga. Seda lauldi ja lauldakse koos oma rahvaga, seistes ja pisar silmas helkimas.

See igatsus jäi hinge ...

Aitüma loksalastele kauni peo eest! Eriline tänu Loksa kooli õpetajatele ja kultuurikeskuse ringijuhtidele!

Kohtumiseni 2014. aastal Tallinnas üldlaulupeo tantsumurul ja laulukaare all!

Helle Lootsmann
HOL-i volikogu aseesimees

SA Loksa Kultuur juhatuse esimees