Ajatud trubaduurid on ka vene muusikute duo Vladimir Šuljakovski (viiul) ja Sergei Gasanov (sitar, duduk, bansuri). Nende «Euro-Aasia projekt» kompab piire Ida ja Lääne muusikamaailma vahel. Kõlavad india raagad, aseri mugaamid, Bachi helitööd - need ei olegi üksteisest nii kaugel, kui esialgu tundub.

Esimest korda on festivalil Risto Joosti juhendatav Voces Musicales, et esitada siin Palestrina «Missa Papae Marcelli». Imelist vokaaltehnikat demonstreerib Musta Mere Doni Kasakate koor, esitades nii kasakate pärimuslugusid kui Vene-Bütsantsi õigeusumaa traditsionaalseid viise.

Suurim kollektiiv, kes festivalil üles astub, on 60-liikmeline National Youth Fanfare Orchestra Hollandist. Orkestri esituses kõlab kõrvuti renessanssmuusikaga valik uuemaid viise, sealhulgas Bernsteini kompositsioonid.

Tallinna kitarrikvartett eesotsas Heiki Mätlikuga toob Viljandisse kava «Vivaldi öö». 1711. aastal kirjutatud «Harmoonia inspiratsiooni» seaded neljale kitarrile on teinud Jürg Kindle.

Viimastel aastatel on kavas olnud kontsert-jututuba. Seekord räägime Chaplinist ja tummfilmist ning vaatame filmikatkendeid. Džässpianist Vladimir Võssotski esitab taustaks ajastu muusikat, Mark Soosaar vestab lugusid.

Peaesinejaks võiks ehk nimetada maailma absoluutsesse eliiti kuuluvat Šveitsi plokkflöödivirtuoosi Conrad Steinmanni ansambliga Ensemble Diferencias. Conrad Steinmann mängib ka haruldasel vanakreeka instrumendil aulosel. Kõlab Euroopa äärealade muusika. See kontsert lõpetabki festivali.

Tänavuse vanamuusikapeo muudavad eriliseks rohked öökontserdid, mis algavad kell 22. Peale harjumuspäraste esinemispaikade kutsume kuulajaid avastama Bonifatiuse gildi maja pööningut.

Piletid on Piletilevis 1. juulini müügil soodushinnaga neli eurot. Kontserdipäeval maksavad need kümme ja sooduspääsmed kaheksa eurot. Festivali passid on saadaval ainult Viljandi turismiinfokeskuses. Need maksavad 20 eurot ja tagavad sissepääsu kõikidele kontsertidele.

KAVA

T 12.07. kell 20 Jaani kirik, TÕNIS MÄGI JA HORTUS MUSICUS

K 13.07. kell 22 Bonifatiuse gild, «EURO-AASIA PROJEKT»

N 14.07. kell 19 Jaani kirik, RISTO JOOST JA VOCES MUSICALES (kaastegev NYFO brasskvintett)

N 14.07. kell 22 pärimusmuusika ait, «CHAPLIN»

R 15.07. kell 22 Bonifatiuse gild, «VIVALDI ÖÖ»

L 16.07. kell 19 Pauluse kirik, NATIONAL YOUTH FANFARE ORCHESTRA (NYFO)

L 16.07. kell 22 baptistikirik, MUSTA MERE DONI KASAKATE KOOR

P 17.07. kell 17 Jaani kirik, CONRAD STEINMANN, ENSEMBLE DIFFERENCIAS