Enam ei ole aega ja võimalusi eksida, nüüd peab olema kõik selge. Ja meie kollektiividel oli see teada ning sammud ja sõnad peas ning jalgades. Memmede rahvatantsurühm Labajalg alustas esinemise ettevalmistusi juba 19. mail, jätkati 25. kuupäeval ning see päädis 26. mail Paides Järvamaa laulu- ja tantsupeol külalistena esinemisega. Kaks eelproovi olid pikad ja väsitavad, pidu see-eest ilus ja meeliülendav.20. mail olid tantsumemmed Mustlas Viljandimaa memme-taadi suvepeol ning 27. mail Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeol „VANA PILDIRAAM" Põlvas Intsikurmu laululaval. Traditsioonid on tugevad ja esinemised igal aastal pikalt ette plaanitud.

Viljandi maakonna laulu- ja tantsupeole 2. juunil sõitsid Kirivere koolinoored, segarahvatantsurühm Pilgar ning Kõo külakoor. Kell 16.30 alanud rongkäik ja sellele järgnenud kontsertiga tähistati 130 aasta möödumist esimese rahvapeo toimumisest Viljandis. See pidu ilma vihmata ei möödunud ning suurima saju said esinemise ajal võimlejad, kes kandsid kõige suvisemat esinemisriietust. Õnneks suutsid lauljad vahepeal sooja päikese välja meelitada ning külm vast kedagi ei murdnud.

Viljandi XXI Hansapäevadele oodati 10. juunilesinema maakonna kollektiive ning sellest kutsest võtsid kinni tantsijad Pilgarist, Labajalast ja Esku naisansambel. Ühiselt Laidoneri platsil täidetud lavaaeg möödus kiirelt ja rõõmsameelselt. Sai laadamelu nautida, Venevere puhkekeskuse toiduletist head-paremat mekkida ning buss võiski koduteele asuda. Labajalg tegi peatuse juhendaja Aino juures, kes tähistas sellel päeval oma 76. sünnipäeva. Suvine viimane esinemine on Labajalg-tantsijatel juuliviimasel laupäeval Kabala laulupäeval. Siis saab väljateenitud suvepuhkusele, et taas sügisel uue hoo ja looga alustada.

Kõo vallas toimetavad näiteringid andsid mai lõpus ja juunikuu alguses alust arvata, et Pilistvere rahvamaja on teatrimaja.

27. mail esietendus staažika näitetrupi Põrpijad „Varjuline linnumaja", kus hea rolli tegid eranditult kõik mängijad. Huvitavad heliefektid ning lavakujundus täiendasid andekaid näitlejaid. Õnnitlused ja kiitused tubli tüki eest Eda Piilmannile ning Põrpijatele! Aga sellega ei olnud teatrielamused veel lõppenud - 3. juunil näitasid oma oskusi Põrpijate järelkasv. Kõo noorte näiteringi esituses nägime teatritükki „Võluõunadehk naeru kätte võib surra". Jane Nirgi abil lavale jõudnud kirevate kostüümide, huvitavate rollimängude ning mitmepalgelise lavaga etendus naerutas publikut tõesti - õnneks mitte surmani! Etenduses jõuti teha rohkem kui 76 ringi ümber maakera, vaadata kuue jalaga sipelgat ning imestada, miks on kellelgi ainult üks nina - mitmekesi oleks neil ju lõbusam ... Mängulustipaistis noortest ning õnnestumise rõõm oli kõigil suur. Aitäh toreda õhtu eest!!!

Ilusat puhkust, kallid isetegijad! Päikest päevadesse, kosutavat und öödesse ning kohtume hooaja alguses taas. Loodetavasti on siis uusi huvilisi kollektiividega liitumas - võtke ühendust kultuuritöötajaga ning teeme koos!!!