Omalt poolt tänasid ehitajaid ka vallavanem Kaupo Rätsepp ning hiljuti ametisse asunud Alasniidu lasteaia direktriss Inga Kruusement. Direktriss ütles, et tööde edenemist käib ta vaatamas lausa ülepäeviti ning on nähtu põhjal veedunud, et lapsed saavad mugava, sooja ja moodsa lasteaia.

Erasektori toel

Vallavanem Kaupo Rätsepa sõnul on Alasniidu lasteaed valla jaoks väga oluline projekt, mis leevendab pisut valla üht teravaimat probleemi.

“Meie elanike arv on viimastel aastatel suurenenud eelkõige just lastega perede poolest ning lasteaiakohtade nappus on tõsine mure. Samas pole meil eelarves piisavalt vahendeid uute lasteaiakohtade loomiseks,” rääkis ta. “Oleme keerulises olukorras – ühelt poolt on meil tungiv vajadus lasteaiakohtade järele ning ka riigipoolne kohustus igale lapsele koht tagada, teisalt on meil mitmeid riigi poolt tulevaid piiranguid, mis takistavad selle kohustuse täitmist. Näiteks on hiljuti vähendatud omavalitsuste tulubaasi, samuti on riik piiranud meie õigusi võtta laenu, mille abil saaks uute lasteaedade ehitamist finantseerida,” selgitas vallavanem.

Paarsada uut kohta

“Koostöö Arco Vara ning YIT Ehitusega on meie esimene katse lahendada lasteaiakohtade probleem erasektori toel. Usun, et see projekt kujuneb edukaks ning kindlasti on meil huvi sarnaste ettevõtmistega jätkata.”

Uue lasteaia ligi 1600- ruutmeetrisel pinnal avatakse sel sügisel 6 lasteaiarühma, millest kaks komplekteeritakse Harkujärve suletava lasteaia lastest ning neljas uues rühmas saab koha 96 last. Lisaks saab Harku valla erinevates lasteaedades sügisest koha veel 116 last. Sõimerühma saabuval sügisel valla lasteaedades ei avata.

Alasniidu lasteaed on esimene Public Private Partnership põhimõtteid järgiv koostööprojekt Harku valla, Arco vara ning AS YIT Ehitus vahel.

Uue lasteaiahoone omanikuks on Arco Vara AS tütarettevõttele Arco Investeeringute AS-ile kuuluv AlasniiduLA OÜ ning üürilepingu kohaselt võtab Harku vald lasteaia omanikult üürile 12 aastaks.

Hoone ehitab AS YIT Ehitus ning selle maksumuseks kujuneb 21 miljonit krooni.