1. novembril toimus Sepikoja külalistemajas põnev kohtumine kirjanik Roy Strideri ja noore muusiku Taavi Petersoniga. Strider esitles kirjandushuvilistele oma hiljuti ilmunud mahukat reisikirja "Mongoolia memuaarid. 


Taavi Peterson esitles äsja ilmunud albumit “Selges eesti keeles”. Foto: Reet Kruup

Tiibeti koertega kullaotsijate jälil", mida võib käsitleda ka põhjaliku järjena 2009. aastal "Minu" sarjas ilmunud "Minu Mongooliale". Strider tutvustas juba ka uut, veel valmivat, perekonnakroonika sugemetega ajaloolist detektiivromaani "Sherlock Holmes Riias", mille tegevus toimub 1897. aastal Londonis, Venemaa Keisririigi Liivimaa ja Eestimaa kubermangudes ning Sankt Petersburgis.

Kuna üks romaanitegelastest on Sangaste krahv Berg, arvas Roy, et ka Alatskivi lossi võiks romaani sisse kirjutada.

Taavi Peterson esitles samuti äsja ilmunud albumit "Selges eesti keeles" ning esitas lisaks Urmas Alenderi ja Rein Rannapi loomingut.

Kosutavast kohtumisest võtsid kannatlikult osa ka Roy Strideri värvikad raamatutegelased Häirä ja Karma - tiibeti mastifid.

18. novembril kell 12.30 lõpeb Alatskivi raamatukogu 130 juubeliürituste sari Alatskivi kirikus tänupalvega ja meenutusega "Kiri algab kirikust, rahvas algab raamatust."