Albu vallavanem ja kogu näitetrupp kutsuvad osa saama hernetontide ühise tegemise rõõmust 29. juunil kell 11.00 Kukenoosi viljakuivatis. Koos näitetrupiga loodame valmistada üle kolmekümne maltsvetlase-hernetondi, kellest saavad maanteeäärsed teejuhid etenduse toimumispaika. Kolm parimat hernetonti eksponeeritakse pealinnas vääriliste kohtade peal ja nende valmistajatele kingitakse priipääse „Prohvet Maltsveti” etendusele. Talgute käigus loodame kunstnik Illimar Vihmari käe all ja talguliste abiga valmistada lavapõrandale ka uue kujunduse.

Talgujuht on Albu vallavanem Kalju Kertsmik. Lisaks vallarahvale on näiteseltskonnale appi oodatud kõik teatrihuvilised.

Seekordne talgusupp on samuti eriline, sest Albu mõisa toiduaida kokad on juba mõnda aega kätt harjutanud spetsiaalse teatrimenüüga, mida pakutakse mõisa aidas hilise lõunana kümnel juulikuu etenduse päeval. Supi retsept pärineb teatrikohvik Koogel Moogeli peakoka Marek Demjanovi salvest ja see valmistatakse loomulikult Albu vallas kasvatatud kohalikust toorainest.

Maltsvetlase-hernetondi valmistamiseks vajalikud abimaterjalid – puidust skelett, hein, traat ja pisut riideesemeid kingitusena Uuskasutuskeskuselt on kohapeal olemas, kuid tondi isikupäraseks riietamiseks palume talgulistel kaasa võtta mõni vana pintsak, kleit, sonimüts või midagi muud vastavalt oma fantaasiale ja võimalustele.

Osavõtust palume teada anda 26. juuniks e-kirja teel : kertsmik@albu.ee või helistades tel. 5214270.