Valijate tahtel sai volikogus enamuse valimisliit Parem Koeru ja seni pikalt Koeru valla tegemisi suunanud isikud jäid opositsiooni. Tänaseks on uus volikogu tegevusse rakendunud ja kinnitanud vallavalitsuse uue koosseisu. Mõlemad institutsioonid on möödunud aasta lõpusirgel läbinud rakenduslikud toimingud ja häälestunud eelseisvaks tööperioodiks.

Valimislubaduste täitmise aluseks on juhtimise professionaalsus, avatus ja pidev dialoog kogukonnaga. Samuti koostöövalmidus volikogu opositsiooni saadikutega.

Maapiirkondade omavalitsuste esmatähtis ülesanne on pidurdada elanikkonna vähenemist läbi aktiivsete tegevuste, mis tagavad konkurentsivõimelise elukeskkonna kujundamise ja eelduste loomise uute töökohtade tekkeks. Tegelik töö on ees ja alanud aasta eesmärkide elluviimisest anname edaspidi konkreetsemalt teada.

Läbivaatamist ja ajakohastamist ootavad seni kehtinud planeeringud ja arengukavad, neis sisalduvad põhimõtted tuleb tegelikust elust lähtuvalt julgelt ümber hinnata ja ellu viia. Otstarbekas on teha eesmärgistatud koostööd naaberomavalitsuste ja maakonnakeskuse - Paide linnaga. Koeru kui Ida-Järvamaa tõmbekeskuse jaoks on jätkuvalt oluline lahenduse leidmine gümnaasiumiastme säilitamiseksarendamiseks.

Elu edeneb, kui oleme valmis tänast olukorda objektiivselt hindama ja otsima vastust küsimustele: Mis on hästi ja mis valesti? Kuidas teha asju teisiti ja paremini?

Igaühe isiklik panus koduvalla meelepäraseks toimimiseks muudab siinse elu vallakodanikele omasemaks ja võimalusterohkemaks. Vahel võivad mõned lihtsad asjad muuta kodupaiga asendamatuks ja siduvaks nii püsielanikele kui ka juurdetulijatele.

Sellest lähtuvalt veelkordne kinnitus jätkata avatud juhtimisstiiliga, nagu see toimus 28. novembri volikogu istungile järgnenud ühisarutelul kohale tulnud vallakodanikega. Kogukonna ühiste eesmärkide saavutamiseks on kaasamine ja kodanikukesksus volikogu enamuse, vallavalitsuse ja vallavanema sihiks.

Soovin kõigile teotahtelist, aktiivset ja tulemusterohket 2014. aastat!