Mänguga loodetakse saavutada, et külastajad teadvustaks senisest enam muuseumi kui aja veetmise kohta, jääks sinna kauemaks ning süveneks läbi nuputamise, otsimise ja avastamise muuseumi võimalustesse. Mäng toimub selliselt, et iga muuseum mõtleb välja tegevused, küsimused, ülesanded, mida mängus osalejad peaksid täitma, vastama, lahendama, et saada flaierile templit või kleepsu. Tänavu tuleb auhinnaloosis osalemiseks koguda vähemalt kolm templit erinevatest muuseumidest või filiaalidest. Peaauhindadeks on nädalavahetus neljale Alatskivi lossis koos majutuse, õhtu- ja hommikusöögi, giidituuri ja savikoja külastusega ning kahepäevane taluromantika pakett Maria talus Pärnumaal majutuse, õhtusöögi, pikniku ja ratsutamise või hobusesõiduga. Koostööpartner selles mängus on Maaleht, kes võimaldab mängijatel veebilehest otsida vastuseid oma muuseumimängu küsimustele. Õigesti vastanute vahel loositakse välja Maakodu ja Maalehe aastatellimused. Osalevad muuseumid loosivad välja ka oma meeneid.

Sillaotsa Talumuuseumis on külastusmäng „Mürgised taimed Sillaotsa aias". Osaleja saab muuseumi aia plaani ja fotodega taimekirjeldused. Lisatud on ka selgitused taimede traditsiooniliste kasutusvõimaluste ning taimedes peituvate ohtude kohta. Need taimed tuleb looduses üles leida.

Järvakandi klaasimuuseumis tuleb lahendada kolm ülesannet klaasi koostise põhikomponentide, klaasi värvi ja muuseumi väljapaneku kohta.

Mahtra Talurahvamuuseum sobitab suvisel muuseumimängul tutvust vabariiklikul ja kohalikul tasandil tuntuks saanud Raplamaalt pärit ja selle piirkonnaga seotud inimeste ning nendega seotud paikadega. Kui külastaja on viinud persooni kokku temaga seotud Raplamaa paikkonnaga on tulemuseks hulgaliselt väärtuslikke teadmisi.

Rohkem infot mängu kohta leiab Eesti Rahva Muuseumi kodulehelt http://www.erm.ee/et/Osale/muuseumimang