Nõlvaku lasteaia ehitustööd lähevad maksma 2 024 483 eurot (koos käibemaksuga), sellest     1 632 709 eurot peaks rahastama Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, omaosalus on 867 291 eurot. Saku lastele jääb ehitatavas lasteaias kuuendik kohtadest. 29. juunil võttis Saku vallavolikogu vastu otsuse kaasfinantseerida Nõlvaku lasteaeda kuni 150 000 euro ulatusest. Sellest summast plaanitakse 2011. aastal tasuda kuni 42 821 eurot.

Uude lasteaeda on projekteeritud kuus rühmaruumi kokku 120 lapsele. Hoonesse tulevad muusika ja võimlemissaal, loovustuba, väike bassein, köök kohapeal toidu valmistamiseks, personaliruumid. Kahekorruselise lasteaia brutopind on 1782 m2. Hoone ehitatakse energiasäästlik, parima võimaliku sisekliima ja kaasaegseima tehnoloogiaga. Kütteks ja tarbevee soojendamiseks kasutatakse maasoojuspumpa, päikesekollektoreid ja pelletikaminat. Maja neto küttevajadus on vaid 15 kWh/m2 aastas ehk kogu lasteaia soojana hoidmiseks kulub sama palju energiat kui tavalise ühepereelamu kütteks. Kasutatakse tervisesõbralikke ja toksiliste ainete vabasid ehitusmaterjale (naturaalset linoleumi, puitu, puitkiud helisummutusplaate, looduslikke värve, kive). Automaatikasüsteemi abil kontrollitakse hoone valgustust, ventilatsiooni- ja küttesüsteeme. Ruumide temperatuuri ja õhuvahetust reguleeritakse lisaks aeg ja sündmusprogrammile ka ruumi hõivatuse järgi. Suvist ülekuumenemist välditakse lääne- ja lõunapoolsete akende välisruloode automaatse juhtimisega.

Lasteaia rajamise tööd algasid 1. augustil - siis hakkasid ehitusfirma töötajad lammutama krundil olevat vana hoonet. Nõlvaku lasteaia valmimise tähtaeg on 14. juuni 2012.