Projekti eeldatav kogumaksumus on 934 294,54 eurot, millest Koigi valla omafinantseering on 140 145 eurot ja projekti eelarvest 794 149,54 eurot katab Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatav kohalike avalike teenuste arendamise meede. Meetme elluviijateks on Siseministeerium ja EAS.
Ehitustööde hankelepingu kogumaksumus koos käibemaksuga on 826 309,04 eurot. Ehitustöödele ja sellega seotud järelevalve teenustele lisaks hangitakse projekti käigus ka lasteaia ja kooli ruumidele sisutus, mille jaoks viiakse läbi eraldi hange.

Kahekordne hoone on ettenähtud Koigi Koolile ning jaguneb peale rekonstrueerimistöid kaheks - lasteaia ja kooli ruumide osaks.

Lasteaia osas tulevad ruumid nii väikestele kui ka suurtele siilidele ehk siis tegemist saab olema kaherühmalise lasteaia jaoks vajalike ruumidega kokku 38-le lapsele. See suurus on piisav tagamaks Koigi valla lastele lasteaiakohad.

Mőlemal rühmal saavad olema eraldi mänguruum, magamisruum, riietusruum ja WC, kokku kaheksa ruumi. Lisaks kasutatakse koos ühte söögiruumi. Teisele korrusele tulevad kaks ruumi personalile ning tehnilised ruumid erinevate seadmete paigutamiseks.

Kooli osas rajatakse esimesele korrusele tööőpetuse őppeklass ja WC, teisele korrusele őppeköök (kodunduse klass) ja käsitööklass. Ruumid, mis täna kas koolil puuduvad vői tingimused on väga kehvad.

Hoone taha rajatakse mänguväljak ja terrass. Lisaks saab hoone ümbrus valgustatud ning korrastatud, rajatakse eraldi parkla hoone loode ossa. Maja esist läbivale teele rajatakse liiklust rahustavad künnised.

Käesoleva projekti raames rajatakse ka tuletőrjeveemahuti, mis lisaks lasteaiale katab ära ka mőisa peahoone, vallamaja ja kauplusehoone tuletőrjevee vajaduse.

Ehitustööd peavad lepingujärgselt lőppema ja objekt vallale üleantud olema hiljemalt 1. oktoobril 2013.a.