Lisaks seatakse lossihoovi üles ajalooküla, kus oma telklaagrites teevad erinevad ajalooklubid ja ansamblid keskaja teemalisi õpitubasid, alates keskaja moest, lõpetades nahaparkimise ja söögitegemisega. Avatud on ka kaupmeeste ja käsitöömeistrite laat, keskaja tegevuste hoov ja käsitöökeldrid.

Lossi kapiitlisaalis ja õuel toimuvad eri ajastute muusika- ja tantsuansamblite esinemised, muu hulgas kontserdid Kiili vanamuusikaansamblilt koos Tõis Kaumanni ja Kädy Plaasiga, niisamuti ansamblilt Triskele, kes esitab Saaremaa ja Hiiumaa rahvapäraseid koraale, ning Inglise restauratsiooniaegsete heliloojate muusikat esitavalt triolt koosseisus Julia Ageyeva ja Gary Hess ning Kädy Plaas.

Lapsi ootab lossiteater Viljandi Nukuteatrilt, samuti avatakse lossipäevade raames linnuse vahimehekelder koos ajastutruu interjööriga ning siin saab kuulda lugusid kaugetest aegadest.

Otseloomulikult on kavas lossipäevade oodatumaid sündmuseid, suursugune Arensburgi rüütlite turniir ning laupäeva õhtupoolikul ka suur Põhjasõja lahing üle kindluse erinevatelt ajalooklubidelt.

Seekord on lossipäevade lõppakord veidi teistlaadi, nimelt lõpetab lossipäevad sel aastal Kuressaarest pärit armastatud teatri- ja filminäitleja Evald Aaviku dokumentaalne monolavastus "Evaldi tekk" lossi kapiitlisaalis 10. juulil kell 17.

Kogu kava saab lugeda lossipäevade korraldaja Saaremaa Muuseumi kodulehelt www.saaremaamuuseum.ee.