„Antud investeering, 17 miljonit kooni, on samas suurusjärgus kui investeering, mis tehti eelmisel aastal Nõmme turu renoveerimiseks. See on suur samm Nõmme elukeskkonna parendamisel,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra. „Eelmisel aastal korraldas Nõmme Linnaosavalitsus küsitluse eakate nõmmelaste seas ja 2/3 üle 65-aastasest Nõmme elanikest pidas uut tervisekeskust kõige olulisemaks objektiks Nõmmel,” lisas Vakra.

Tervisekeskuses hakkavad tööle LTKH eriarstid ja perearstid.

Esmakordselt Eestis alustavad uues tervisekeskuses tööd munitsipaalperearstid, keda toetab Tallinna linn. Uues tervisekeskuses avatakse kaasaegne pilt-diagnostika osakond uusima röntgeni ja ultraheli aparatuuriga. Tervisekeskusesse on veel planeeritud laboriteenused, hambaravikabinet ja apteek. Uue Nõmme Tervisekeskus on suunatud Nõmme linnaosa elanike teenindamiseks.

„Sümboolse nurgakivi asetamisega anname stardi mahukale renoveerimistööle“, sõnas LTKH haldusjuht Märt Kõlli. „Järgmise aasta kevadel avatavas uues Nõmme tervisekeskuses on uuendatud kõik maja kommunikatsioonid. Erilist tähelepanu on pöörame puuetega inimestele mugavate liikumisvõimaluste tagamisele, majja ehitatakse spetsiaalne lift. Välja ehitatakse maja ärklikorrus ja paigaldatakse kaasaegne ventilatsioonisüsteem,“ kirjeldas Märt Kõlli planeeritavaid töid .

Põhjalikult rekonstrueeritava tervisekeskuse nurgakivi asetasid Tallinna abilinnapea ja LTKH nõukogu esinaine Merike Martinson, LTKH juhatuse esimees Boris Kirt, Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ja ehitustöid teostava Fund Ehitus OÜ juhatuse esimees Ott Kikkas.

Nõmme Tervisekeskus asub Nõmmel Jaama tn 11. Uus tervisekeskus avatakse endises Nõmme polikliiniku renoveeritavas hoones.