Teenuste väljatöötamisel ning personali koolitamisel on kasutatud Norra hooldekodude kogemusi ja teadmisi. Hoolekodu tulevased töötajad on õppinud Norra spetsialistide käe all ning läbinud Norra hooldekodudes ka praktika. Selleks saadi raha Norra ja Euroopa regionaalarengu toetusfondist.

„Norra asjatundjatega jätkame ka edasist koostööd ja kogemustevahetust, see tagab paindlikkuse teenuste arendamisel,“ sõnas Kruup. Ta tõdes, et kuna Alutaguse hoolekodu on hooldekodude turul uus tegija, on peamiseks kitsaskohaks konkurentidega võrreldes paratamatult varasema tegevuskogemuse puudumine. Just seetõttu on hoolekodu avamist väga pikalt ette valmistatud ning seal pakutava kõrge kvaliteedi saavutamise nimel palju tööd tehtud.

Hoolekeskus asub Mäetagusel looduslikult kaunis ja rahulikus paigas, jäädes maakonnakeskusest Jõhvist 18 ja suurlinnast Kohtla-Järvest 24 kilomeetri kaugusele.

„Selge eelis linnalises keskkonnas asuvate samasuguste asutuste ees on maalähedane rahulik ja loomulik keskkond koos hästi välja arendatud infrastruktuuri ja sotsiaalsete teenustega. Klientidele on siin tagatud kodulähedus – säilivad kontaktid lähedaste ja sotsiaalse suhtlusringkonnaga,“ ütles Kruup.

Alutaguse hoolekeskuse hoone on kavandatud kolme suunda viivate tiibadena, mis on planeeritud eraldi osakondadena: hooldusravi, üldhooldus, dementsete isikute hooldus, pansionaat, päevaõendushooldus ja lühiajaline hoolekanne.

Hoolekodu on tänapäevane passiivmaja tüüpi uusehitis, mille rajamisel on kõigiti arvestatud sihtgrupi vajadusi: on kaldtee ja liftid. Hoones on söökla avara söögisaaliga. Elanikud elavad kahekaupa eri suurusega ruumides, milles igaühes on olemas WC ja duširuum, rõdu, mööbel, televiisor ning vajalikud abivahendid. Hoolekeskuses on juurdepääs kõikjale tagatud ka ratastooliga, majas on lift. Hoolekodust jalutuskäigu kaugusel on iidne park, Mäetaguse rahvamaja, mõisahoone ning suplusmaja, mis võimaldab nii kultuurisündmustest osa saada kui veeprotseduure nautida.

Hind kujuneb igale elanikule individuaalselt, tulenevalt tema igapäevase toimetuleku tagamiseks vajaminevatest vahenditest ja personali töökoormusest, jäädes vahemikku 6500-12 000 kroonini.

Hoolekeskuses saab tellida mitmesuguseid lisateenuseid, selles on olemas aktiviseerimisvahendid ning vajalikud ruumid. SA Alutaguse Hoolekeskuse hallatav õenduskodu on 104kohaline.